Seúl

El "Sewol" s'enfonsa totalment i es compliquen encara més les tasques de rescat

RedaccióActualitzat

Les esperances de trobar supervivents del naufragi del ferri "Sewol" s'han esvaït del tot quan la part de la nau que encara era visible s'ha acabat de submergir. Això, més el vessament que ha provocat una taca de combustible de 300 metres de llarg i deu d'ample, dificulten encara més la tasca dels bussejadors que participen en el rescat. Una operació ja de per si carregada de complicacions, com la profunditat a què han de treballar, 30 metres, o el fort onatge i els corrents de la zona.

Fins ara s'han recuperat o localitzat 32 cadàvers però la possibilitat que encara quedi algú viu dins la nau és pràcticament inexistent. En cas que haguessin quedat bosses d'aire a l'interior, els experts calculen que haurien permès la supervivència fins a unes 72 hores.

Uns temps que ja ha transcorregut sense que les 176 embarcacions, els 28 helicòpters i avions i els més de 650 bussejadors que componen l'operatiu de rescat hagin trobat rastre dels 270 desapareguts, la majoria estudiants de 16 i 17 anys que havien embarcat al ferri al nord-est del país en un viatge escolar.

Almenys quatre grues de grans dimensions esperen al voltant de la nau per recuperar-la però fins ara no han entrat en acció per por que qualsevol moviment brusc acabi amb la vida de possibles supervivents.

Angoixa, desesperació i tensió

La desaparició de la petita part del buc de l'embarcació que era a la superfície ha provocat escenes d'angoixa i desolació al poliesportiu de la localitat costanera de Jindo, des d'on els familiars dels desapareguts segueixen les tasques de rescat.

S'aferren a les escasses possibilitats que encara hi pugui haver algú amb vida i demanen que es multipliquin els esforços que s'hi esmercen. La seva desesperació ha causat també moments de tensió. Alguns familiars han increpat les autoritats acusant-les de no fer prou esforços i falsejar informació. De fet, els mateixos equips de rescat reclamen al govern més material per treballar.

Tot plegat mentre segueixen amb atenció la investigació de com va poder passar el tràgic accident. En les últimes hores s'ha detingut el capità del vaixell, acusat de cinc delictes. S'ha pogut corroborar que va ser un dels primers a abandonar el vaixell, que no era a la cabina en el moment del naufragi i que, com ha reconegut ell mateix, va demorar més de mitja hora l'evacuació per motius, diu, de seguretat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut