Barcelona

Daniel Fernández, Manuel Bustos i el seu germà aniran a judici per tràfic d'influències

El TSJC manté que els tres càrrecs del PSC van influir en l'alcaldessa de Montcada perquè fitxés una candidata socialista

RedaccióActualitzat

El diputat socialista Daniel Fernández, l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i el seu germà Francesc, juntament amb l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, aniran a judici per tràfic d'influències, dins del "cas Mercuri".

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tanca la investigació judicial i assegura que Daniel Fernández, llavors secretari d'Organització del PSC, l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i el seu germà Francesc van influir en l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, perquè fitxés una candidata socialista.

El jutge considera que Fernández i els dos germans Bustos van utilitzar els seus càrrecs per influir en l'alcaldessa i forçar la contractació a l'Ajuntament de Montcada de la seva candidata, que havia estat un alt càrrec del tripartit. El magistrat es basa en les declaracions de testimonis, gravacions telefòniques i la documentació de la causa.

Ara, un cop tancada la investigació, seran el fiscal i les parts qui formularan acusacions i es fixarà el judici, que es farà al Tribunal Superior de Justícia perquè Daniel Fernández és aforat.

Fernández renunciarà al sou de diputat si va a judici

Daniel Fernández ha anunciat que, si el TSJC acorda de forma ferma enviar-lo a judici, s'apartarà del Parlament, renunciarà al sou i als drets i deures parlamentaris. L'exsecretari d'Organització dels socialistes catalans, però, mantindria la condició de diputat.

D'aquesta manera, si finalment s'obre judici oral, Fernández registrarà una petició davant la Comissió de l'Estatut dels Diputats del Parlament perquè, mentre duri el procés judicial, sigui suspès en els drets i deures parlamentaris, en aplicació de l'article 18 del reglament de la cambra catalana.

En un comunicat, Fernández, que recorrerà contra la interlocutòria del TSJC, ha reiterat la seva innocència i mostra la "convicció" que donar l'opinió sobre un càrrec de confiança "no pot ser mai constitutiu d'un delicte de tràfic d'influències".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut