Afganistan

Mor una fotògrafa i una periodista resulta ferida a l'Afganistan

La fotògrafa Anja Niedringhaus ha mort i la reportera canadenca que anava amb ella, Kathy Gannon, ha resultat ferida pels trets d'un home uniformat de policia que ha obert foc contra el cotxe en què viatjaven.

RedaccióActualitzat

La fotògrafa alemanya Anja Niedringhaus ha mort i la reportera canadenca Kathy Gannon ha resultat ferida pels trets d'un home amb uniforme de policia a Khost, a l'Afganistan, segons han informat aquest divendres fonts oficials del mitjà afganès "Tolo News".

Els fets s'han produït a menys de 24 hores de l'inici de les eleccions del país. Les afectades viatjaven en un comboi de treballadors electorals que anaven a entregar butlletins informatius al centre de la ciutat de Khost -a la frontera amb el Pakistan-, quan un suposat comandant de la unitat anomenada Niqibullah s'ha acostat al vehicle i mentre cridava "Déu és gran" ha obert foc contra els ocupants, tal i com ha informat a Reuters el freelance que viatjava amb elles.

El president d'Associated Press (AP), Gary Pruitt, ha recordat a Niedringhaus com  una persona "energètica, intrèpida i audaç, amb un riure cridaner que sempre recordarem".

Les dues víctimes són treballadores de l'agència de notícies nord americana Associated Press. Anja Niedringhaus, de 48 anys, fotògrafa alemanya de fama internacional, va morir a l'acte. Més sort ha tingut Kathy Gannon (60 anys), corresponsal d'AP, que durant molts anys ha estat cap de l'oficina de l'Afganistan. Ha rebut dos trets, però està estable després d'haver-li practicat cirurgia.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut