Els terrenys on es construirà el macrocomplex d'oci BCN World.
Els terrenys on es construirà el macrocomplex d'oci BCN World.
Barcelona

Les normes urbanístiques i els drets dels treballadors, darrers esculls de CiU i PSC per tancar un acord sobre BCN World

Mas i Navarro van desencallar en el dinar d'aquest dijous els principals esculls que dificultaven l'entesa. El PSC assumeix la rebaixa de la fiscalitat que proposa el govern a canvi que qualsevol empresari que obri negoci en el complex tributi el mateix que qualsevol altre empresari que s'instal·li arreu del país, és a dir, que la rebaixa de la fiscalitat sigui només sobre el joc. Encara queden alguns serrells pendents de tancar, com qüestions sobre les normes urbanístiques del complex i els drets socials dels treballadors.

Catalunya InformacióActualitzat

L'acord polític per tirar endavant el macrocomplex d'oci BCN World al Camp de Tarragona ja està desencallat i es podria anunciar en les pròximes hores. Segons ha pogut saber Catalunya Informació, el pacte entre el govern i el PSC, que ha estat molt a prop durant tota la setmana, s'hauria acabat de perfilar al dinar que aquest dijous van tenir el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder dels socialistes catalans, Pere Navarro.

El projecte BCN World està pendent de l'aprovació d'una llei al Parlament que preveu rebaixes fiscals sobre el joc i noves directrius urbanístiques. Malgrat que el PPC també està disposat a negociar un acord, la federació nacionalista ha optat en les últimes hores per accelerar els contactes amb el PSC.

Mas i Navarro van desencallar els principals esculls que dificultaven l'entesa, com la rebaixa de l'impost sobre el joc del 55% al 10% que planteja el govern, per retenir aquesta inversió a Catalunya. El PSC assumeix la rebaixa de la fiscalitat que proposa el govern a canvi que qualsevol empresari que obri negoci en el complex tributi el mateix que qualsevol altre empresari que s'instal·li arreu del país, és a dir, que la rebaixa de la fiscalitat sigui només sobre el joc.

Fonts socialistes, però, avisen que malgrat que s'avança en la bona direcció, encara queden alguns serrells pendents de tancar. Es tracta de qüestions sobre les normes urbanístiques del complex i sobre els drets socials dels treballadors.

Per la seva banda, Esquerra diu que no posarà entrebancs a cap acord i es mostren oberts a negociar si es modifiquen aspectes com la fiscalitat i qüestions urbanístiques.

Anar al contingut