París

Sarkozy anuncia contractes amb el règim de Gaddafi per 10.000 milions d'euros

La polèmica visita oficial del dirigent de Líbia, Moammar al-Gaddafi, a França ha donat els primers fruits econòmics. Després d'entrevistar-se amb al-Gaddafi, el president francès, Nicolas Sarkozy, ha anunciat la signatura de contractes "per valor d'una desena de milions d'euros" amb Líbia. Sarkozy també ha reclamat al dirigent libi que "progressi en el camí dels drets de l'home". La visita d'Al-Gaddafi, de sis dies, és principalment de caràcter comercial i ha estat durament criticada per l'oposició d'esquerres i les associacions en defensa dels drets humans. Fins i tot alguns membres de la dreta s'hi han mostrat en contra.

Actualitzat
Nicolas Sarkozy ha destacat que els acords empresarials "beneficiaran la indústria i el creixement francès". Per defensar-se de les crítiques, el president francès ha afirmat que Trípoli "ha agafat el bon camí cap a la reintegració a la comunitat internacional. Líbia ha escollit renunciar definitivament a la possessió de l'arma nuclear i s'ha posat sota el control de les entitats internacionals i també ha renunciat al terrorisme".

A banda d'entrevistar-se amb el president francès, el general Al-Gaddafi s'entrevistarà amb mig centenar d'empresaris, anirà al Palau de Versalles i visitarà la tomba del general De Gaulle.

Entre els acords comercials que han assolit França i Líbia, que s'esperava que rondessin els 3.000 milions d'euros, n'hi podria haver per a la producció i distribució d'energia i també en l'àmbit aeri.

Una mostra del rang i consideració que té la visita del dirigent libi és que s'allotja a la residència habitual per a caps d'estat, al costat del Palau de l'Elisi. Al-Gaddafi, però, s'ha endut la "haima" o tenda condicionada per rebre visites i prendre el te.

La visita del dirigent libi té lloc després que, el juliol passat, Sarkozy intercedís perquè Líbia deixés en llibertat les infermeres búlgares i el metge palestí empresonats durant anys acusats d'haver transmès el virus de la sida a centenars d'infants.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut