Alacant

El govern valencià tanca el repetidor de TV3 a Alacant

TV3 ja no es pot veure a les comarques d'Alacant, al País Valencià. Acció Cultural del País Valencià ha informat a Televisió de Catalunya que un tècnic de la Generalitat Valenciana ha precintat el repetidor de TV3 a la Carrasqueta, entre l'Alcoià i l'Alacantí. El tancament s'ha fet sense avisar per evitar concentracions com les que al mes d'abril passat van impedir que funcionaris judicials precintessin el repetidor de TVC. Precisament aquest dilluns, es complia el termini donat pel jutge al govern valencià perquè fes efectiu el tancament forçós de les instal·lacions. Des d'Acció Cultural del País Valencià s'ha instat els governs català i valencià que accelerin les negociacions perquè hi hagi reciprocitat en les emissions de TV3 i Canal 9 a tots dos territoris.

Actualitzat

El govern valencià ha esperat fins a l'últim moment per fer efectiu el tancament que va ordenar el jutge del repetidor de la Carrasqueta, a Xixona, que donava cobertura a les comarques del sud del país, inclosa la ciutat d'Alacant. Segons ha informat Acció Cultural del País Valencià, l'entitat que gestiona els emissors, els funcionaris del govern de Francisco Camps han entrat a les deu de la nit a les instal·lacions trencant la porta i, posteriorment, les han precintat.

Ho han fet sense avisar per evitar que es repetissin concentracions de gent com la que el passat 27 d'abril van impedir un primer intent de clausura del senyal. De fet, Acció Cultural ja havia anunciat més mobilitzacions si el tancament es portava a terme mentre els governs català i valencià negociaven la reciprocitat en les emissions de TV3 i Canal 9 a tots dos territoris.

Per la seva part, el conseller de Cultura català considera del tot innecessària la mesura executada pel govern valencià. Joan Manuel Tresserras ha assegurat també que la proximitat electoral pot haver precipitat la decisió i ha anunciat que té previst abordar la qüestió amb els reponsables de la Generalitat Valenciana en les pròximes hores.

Acció Cultural del País Valencià va rebre la notificació del jutjat contenciós número 1 d'Alacant el passat 16 de novembre per la qual s'autoritzava, a petició de la Generalitat Valenciana, l'accés al repetidor de la serra Carrasqueta per "procedir a l'execució forçosa de l'ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l'apagada i el precintament dels equips corresponents". L'autorització atorgava quinze dies a l'administració valenciana per dur a terme el tancament forçós, que s'acabaven aquest dilluns i que aquesta mitjanit s'ha dut a terme.

En qualsevol cas, amb aquest tancament s'acaben 20 anys d'emissions de TV3 a Alacant, i també afecta la resta de canals televisius de la CCMA (el 33, el 300 i el 3/24), que feia dos anys que es podien veure mitjançant els sistema de televisió digital terrestre.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut