Mas, davant del fèretre de Suárez a la capella ardent al Congrés.
Mas, davant del fèretre de Suárez a la capella ardent al Congrés.
Madrid

Mas fa una crida a una segona Transició en la seva visita a la capella ardent de Suárez

El president ha destacat el coratge polític i personal, l'audàcia, la generositat i el sentit d'Estat de l'expresident del govern espanyol.

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat "el coratge polític i personal" de l'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez i la seva "audàcia" i "generositat", alhora que ha subratllat que va tenir "autèntic sentit d'Estat". Mas ho ha dit a les portes del Congrés, després d'acudir a la capella ardent instal·lada a la cambra baixa. Des d'allà, Mas ha parlat de recuperar els seus valors i la seva visió.

Mas ha dit que avui troba a faltar "el sentit d'Estat" i el coratge polític en moments difícils d'Adolfo Suárez, que es va atrevir a restituir la Generalitat com a institució d'autogovern de Catalunya fins i tot abans que s'aprovés la Constitució.

"No només es va atrevir, sinó que va actuar amb valentia; va arriscar-se, va guanyar i es va cremar, o el van cremar", ha dit en declaracions als mitjans.

Mas s'ha desplaçat a Madrid per visitar la capella ardent d'Adolfo Suárez, instal·lada al Congrés, i donar el condol en persona a la família.

Mas ha tret importància al fet que no ha coincidit amb Rajoy i ha confirmat que anirà al funeral a la catedral de l'Almudena d'aquí a una setmana.

 

Anar al contingut