Barcelona

La fiscalia demana arxivar la querella de Manos Limpias perquè creu que convocar la consulta no és un delicte polític

El sindicat ultradretà va presentar una querella contra el president català en entendre que ha incorregut en els delictes de sedició, rebel·lió, prevaricació i desobediència en el seu pla sobiranista. La fiscalia del TSJC, però, no considera que s'hagi comès cap delicte en la decisió política de convocar la consulta i per això demana que s'arxivi la querella de Manos Limpias.

RedaccióActualitzat

La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya demana que s'arxivi la querella de Manos Limpias contra Artur Mas. El ministeri públic denega que es pugui considerar delicte la decisió política del president Artur Mas de convocar una consulta.

Aquests són els arguments principals pels quals la fiscalia demana al Tribunal Superior que no admeti a tràmit la querella del sindicat Manos Limpias contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per sedició i prevaricació.

L'organització d'extrema dreta acusa el president dels delictes de sedició, rebel·lió, prevaricació i desobediència per liderar un projecte sobiranista que comparen amb el nazisme.

El sindicat basa les acusacions, entre altres aspectes, en la resolució del Parlament a favor d'una consulta, que qualifica d'il·legal. I que només busca, segons diu la querella que va presentar al de febrer, liquidar la unitat d'Espanya.

Manos Limpias creu que Mas prevarica per dictar, "sabent-ho", mesures que van contra l'ordenament jurídic.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut