El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera.
El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera. (Foto: ACN)
Barcelona

El Parlament designarà Turull, Rovira i Herrera per defensar la consulta al Congrés

Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC) i Joan Herrera (ICV) seran els encarregats de fer la defensa de la consulta a la cambra espanyola en nom del Parlament. Un diputat de cadascuna de les formacions que donen suport a la consulta seran els encarregats de defensar-la el 8 d'abril.

RedaccióActualitzat

El president del grup parlamentari de CiU Jordi Turull, la diputada republicana Marta Rovira i el coordinador d'iniciativa-Esquerra Unida, Joan Herrera, seran els encarregats de reclamar al Congrés el pròxim 8 d'abril poder celebrar la consulta sota el principi democràtic de poder votar. CiU ja ha descartat que sigui Mas qui defensi la consulta, tal com demanaven PP i Ciutadans.

Es tracta d'una data molt anterior al que tots esperaven, però que satisfà tant els favorables com els contraris a la consulta.

El 8 d'abril, doncs, serà el dia en què el Congrés dels Diputats debatrà la petició d'autorització del Parlament per poder convocar la consulta sobiranista per la via de l'article 150.2 de la Constitució. La posició del Parlament la defensaran els tres diputats, que es confirmaran dimecres vinent, en el ple que votarà la proposta.

Herrera, que és qui han designat els ecosocialistes per anar a defensar el traspàs de la competència a la Generalitat per poder celebrar la consulta, explicava que l'enfocament serà de "reivindicació democràtica", una reivindicació que "té el 70 o el 80% del país al darrere".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut