Sabadell

Guardes de seguretat bloquegen la sucursal del BBVA ocupada per la PAH

Els guardes de seguretat han bloquejat a les cinc de la matinada d'aquest dimecres la sucursal del BBVA de Sabadell que està ocupada des de fa quinze dies per membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Després d'unes hores de tensió, cap a la una del migdia s'ha tornat a permetre la circulació.

RedaccióActualitzat

A les cinc de la matinada d'aquest dimecres, diversos guardes de seguretat han bloquejat la porta de la sucursal del BBVA del centre de Sabadell ocupada des de fa quinze dies per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de la ciutat.

Els membres de la PAH donen suport a deu famílies que temen perdre casa seva i als seus avaladors hipotecaris que ara no poden afrontar les quotes. Els activistes reclamen que l'entitat retorni els avals.

Aquest dimecres, el BBVA ha decidit tancar les portes i impedir que la gent pogués entrar i sortir lliurament a l'interior. Un dels portaveus de la Plataforma, Albert Jiménez, ha explicat que "tenen aïllats" els seus "companys". "No poden rebre menjar i no ens poden comunicar amb ells." Jiménez ha afegit que els guardes de seguretat "han deixant els llums oberts i no apaguen l'aire condicionat".

L'Ajuntament de Sabadell està fent de mediador entre famílies i l'entitat financera. En paral·lel, i des del consistori, la junta de portaveus debatrà una moció de suport als afectats.

Per la seva banda, el BBVA subratlla que no s'ha iniciat cap procés de desnonament, que ofereixen solucions personalitzades per cada cas i que, segons ells, no hi ha cap família en risc d'exclusió.

La tensió ha durat unes hores i cap a la una del migdia ja hi havia "lliure circulació", segons el relat dels activistes.

La PAH de Sabdell ha convocat una roda de premsa amb diputats, regidors i entitats aquest dijous davant del BBVA en què anunciaran noves iniciatives.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut