França

Mor el segon guàrdia civil ferit per ETA en l'atemptat de Capbreton

El guàrdia civil Fernando Trapero, de 23 anys, ha mort aquest dimecres a l'Hospital de Baiona després d'estar cinc dies en coma. L'agent va resultar ferit en l'atemptat d'ETA de dissabte passat a la localitat de Capbreton, a França. En aquesta acció de la banda terrorista també va morir l'agent de la Guàrdia Civil Raúl Centeno. El cos de l'agent viatjarà des de territori francès i arribarà aquest dijous a la tarda a la base aèria de Getafe per ser enterrat el divendres.

Actualitzat

Fernando Trapero ha mort pocs minuts abans de les 13.00 hores del dimecres. L'agent va resultar ferit greu a l'atemptat perpetrat per ETA dissabte passat a França. El guàrdia civil va rebre dos trets i es trobava en estat de coma cerebral a l'Hospital de Baiona.

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha fet arribar el seu condol als familiars de Fernando Trapero i ha ordenat l'inici dels tràmits perquè l'agent sigui repatriat. Està previst que les seves restes mortals arribin aquest dijous a la tarda a la base aèria de Getafe, a Madrid, quan es compleixi el termini de 24 hores exigit per les autoritats franceses després de la defunció.

Els familiars han viatjat aquest dimecres tarda fins a la base de Torrejón de Ardoz, on han estat rebuts pel secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho, i pel director general de la Policia i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida.

L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) ha expressat el seu "suport i solidaritat" als familiars i amics del guàrdia civil. L'AVT ha convocat els ciutadans davant dels ajuntaments a les 20.00 hores d'aquest dimecres com a mostra de rebuig. D'altra banda, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha convocat per aquest dijous al migdia concentracions silencioses en tots els ajuntaments de tots els municipis de l'Estat.

El funeral, al qual encara no han confirmat la seva assistència cap de les personalitats que van presidir l'enterrament de dissabte passat, se celebrarà el proper divendres a El Tiemblo (Ávila), el municipi dels pares de l'agent.

Anar al contingut