Barcelona

El govern assegura que l'"informe Margallo" és especulatiu i no té cap base

El govern troba especulatiu i sense cap base l'informe del ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, que vaticina una Catalunya independent empobrida. El document que s'ha redactat per enviar als ambaixadors espanyols preveu un panorama desolador amb una caiguda del PIB del 20% a causa, en part, d'un boicot comercial d'Espanya.

RedaccióActualitzat

Des del govern català es considera absolutament fora de lloc i sense fonaments el panorama econòmic desolador que planteja el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, en un nou informe en què critica el procés sobiranista de Catalunya. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, opina que es tracta d'un informe sense cap base: "M'agradaria que un document com aquest es pogués votar. Aquests arguments són pures especulacions, pures conjuntures, que creiem que no s'ajusten a la realitat i que no compartim". Segons Homs: "Veiem un ministeri, un govern espanyol del PP, que està en campanya".

El document del ministeri d'Afers Estrangers afirma que si Catalunya se separa d'Espanya, el PIB català caurà un 20% i es dispararà la pobresa. Francesc Homs ha explicat que el govern donarà una resposta al nou informe "contraposant l'especulació amb certeses". En aquest sentit, el conseller ha indicat que un dels arguments serà que a Catalunya cada any desapareix un 8% del PIB pel fet de formar part de l'estat espanyol.

En declaracions als passadissos del Parlament, el conseller de la Presidència ha defensat que es pugui votar el que defensa el govern espanyol en aquest document. "Seria lògic i coherent des d'un punt de vista democràtic que ho acceptessin", ha assenyalat, posant d'exemple el Regne Unit.

Un altre conseller, el d'Economia, Andreu Mas-Colell, s'ha mostrat també molt crític amb el contingut d'aquest escrit del ministre García-Margallo: "Jo crec que hem de començar a parlar de 'margallades'. Estimacions d'aquest tipus no tenen cap base realista. L'únic que ens podria fer mal, i ja ho veuríem, serien les actituds i represàlies espanyoles".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut