Vietnam

Busquen un avió desaparegut al sud-est asiàtic amb 239 persones a bord

RedaccióActualitzat

Un avió de Malaysia Airlines amb 239 persones a bord - 227 passatgers i 12 tripulants - ha desaparegut. Es tracta del vol MH370 operat conjuntament per Malaysia Airlines i Xina Southern Airlines.

L'aparell feia la ruta Kuala Lumpur-Pequín, i, quan sobrevolava el Vietman, s'hi ha perdut el contacte. Els equips de rescat busquen restes de l'aparell a la costa del Vietnam. S'han detectat dues grans taques de petroli, que, segons alguns experts, podrien ser restes de carburant de l'aparell.Tot i que es manté el silenci oficial sobre els fets, tot apunta a un accident.

La majoria dels passatgers, 154, són de nacionalitat xinesa, però també n'hi ha procedents de Malàisia, quatre turistes francesos i un d'austríac.

El Vietnam, Malàisia, Singapur i la Xina treballen conjuntament en les tasques de rescat. Hi ha una gran desplegament de recerca en marxa a les aigües del golf de Tailàndia. Les feines de rescat per aire s'han suspès quan s'ha fet fosc al sud-est asiàtic, però l'operació per via marítima continua. Pequín ha enviat dos vaixells al mar del Sud i ha posat en marxa un servei d'emergència per oferir suport als familiars.

Passaports robats

El silenci oficil sobre la situació de l'avió se suma a la confusió per les causes de la desaparició. Segons sembla, dos dels passatgers volaven amb amb passaports robats, un d'australià i un altre d'italià. Això ha fet creixer l'especulació sobre un possible atemptat.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut