Londres

Londres va espiar 1,8 milions d'usuaris de Yahoo a través de les seves webcams, segons "The Guardian"

Segons el diari britànic "The Guardian", l'espionatge britànic, en col·laboració amb l'Agència Nacional de Seguretat dels Estats Units, hauria captat i emmagatzemat imatges durant un mínim de dos anys. Alguns dels vídeos eren de contingut sexual. La informació procedeix dels documents filtrats per l'exanalista Edward Snowden.

RedaccióActualitzat

L'agència d'espionatge britànica, amb ajuda de l'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units (NSA), va espiar més d'1,8 milions d'usuaris del xat de Yahoo, segons revela el diari "The Guardian". El programa de vigilància conegut com a "Nervi Òptic" va captar i emmagatzemar imatges d'usuaris a través de les seves webcams, com a mínim durant dos anys.

Els documents que ho demostren procedeixen de la filtració de l'exanalista de l'NSA Edward Snowden i afirmen que els ordinadors vigilats eren de persones que no eren sospitoses de cap delicte. Algunes de les imatges eren comunicacions de tipus sexual i pertanyien a comptes de Yahoo de tot el món.

El programa, segons expliquen els documents, es va començar a utilitzar el 2008 i va continuar actiu fins al 2012. S'utilitzava en experiments de reconeixement facial, per supervisar objectius existents de l'agència d'escoltes britànica. Aquest tipus de cerques podria haver estat utilitzat per mirar de trobar sospitosos de terrorisme o delinqüents que feien ús de diversos documents d'identitat.

El diari britànic es va posar en contacte amb Yahoo, el segon servidor de correu electrònic més important del món després de Gmail. L'empresa va reaccionar amb indignació i va afirmar no saber-ne res. A més, va acusar les agències d'espionatge d'utilitzar "un nou nivell de violació de la privacitat" dels seus usuaris.

La tercera en discòrdia, l'agència britànica, sosté que ha actuat de forma totalment legal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut