Simferopol

El Parlament de Crimea proposa fer un referèndum per ampliar la seva autonomia d'Ucraïna

La república ucraïnesa de Crimea, de majoria russa, vol ampliar la seva autonomia. Aquest dijous, el Parlament d'aquesta república autònoma ha aprovat una declaració en aquest sentit, coincidint amb l'assalt que han protagonitzat aquest matí un grup d'homes armats prorussos tant a la cambra legislativa com a la seu del govern de Crimea.

RedaccióActualitzat

La Rada Suprema (el Parlament) de Crimea, una regió ucraïnesa de majoria russa, ha proposat fer un referèndum per aconseguir més autonomia, després dels aldarulls que aquests dies han esclatat a la capital d'aquesta república autònoma, Simferopol, entre manifestants prorussos i seguidors de les noves autoritats de Kíev.

La declaració de la presidència de la cambra afirma: "Estem convençuts que només un referèndum per modificar l'estatut i l'ampliació de les seves prerrogatives permetrà als crimeans determinar per si mateixos, sense pressions externes, el futur de la seva autonomia". Segons el legislatiu, "Ucraïna s'està abocant al caos, l'anarquia i la catàstrofe econòmica", i no hi ha altre remei que "assumir en les seves mans tota la responsabilitat sobre el destí de Crimea".

Aquesta declaració del Parlament de Crimea s'ha fet pública poc després que un grup armat prorús ha ocupat la mateixa cambra legislativa i també l'edifici del govern de la república, que els últims dies ha estat l'escenari d'enfrontaments violents entre partidaris de Moscou i de Kíev. Entre els assaltants al Parlament i a la seu de l'executiu hi hauria exmilitars i antics agents dels serveis secrets.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut