Khàrkiv

Ianukóvitx acusa l'oposició de fer un cop d'estat i assegura que no pensa dimitir

El president d'Ucraïna, Víktor Ianukóvitx, ha parlat a la televisió del país. Ha qualificat la situació de cop d'estat i ha insistit que no pensa dimitir ni marxar d'Ucraïna.

RedaccióActualitzat

El president d'Ucraïna, Víktor Ianukóvitx, ha parlat a la televisió del país. Ha qualificat la situació de cop d'estat i ha insistit que no pensa dimitir ni marxar d'Ucraïna. En la intervenció televisiva, gravada, des de Khàrkiv, prop de la frontera russa, Ianukóvitx ha dit que les decisions preses pel Parlament són il·legítimes.

Ianukóvitx diu que no firmarà res amb els "gàngsters" que estan terroritzant el país i ha comparat la situació a Ucraïna amb l'arribada dels nazis al poder a Alemanya el 1930. També ha denunciat que havien disparat contra el seu cotxe mentre fugia, però a la seva aparició televisiva no mostrava cap ferida.

El president d'Ucraïna ha marxat de la capital i es troba a 70 quilòmetres de la frontera russa. El president del Parlament ha dimitit i 40 diputats del partit de Ianukóvitx han deixat l'escó. La cambra ha destituït Ianukóvitx, ha elegit un nou president i ha convocat eleccions anticipades per al 25 de maig.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut