Homs, Síria

El corredor humanitari a la ciutat de Homs permet les primeres evacuacions de civils sirians

Els primers civils d'Homs ja han abandonat la ciutat en autocars, acompanyats per personal de l'ONU, i a través d'un corredor que també ha de servir per perquè les organitzacions humanitàries puguin fer arribar aliments i medicines a la població

RedaccióActualitzat

La televisió oficial siriana mostrava aquest divendres que el corredor humanitari a la ciutat de Homs ja ha permès les primeres evacuacions de civils a Síria tal com el règim s'havia compromès a fer.

Personal de l'ONU ha acompanyat els autocars en què viatjaven les primeres persones evacuades. El mateix corredor també hauria de servir perquè les organitzacions humanitàries poguessin fer arribar aliments i medecines a la població.

A hores d'ara, uns 3.000 civils continuen malvivint sota el setge permanent de l'exèrcit del règim des de fa més d'un any i mig.

El règim ha acusat els rebels d'haver fet servir els habitants de la ciutat com a escuts humans i afegeix que l'operació de l'ONU per fer arribar ajuda humanitària i evacuar més civils de la ciutat de Homs s'està retardant per una sèrie d'obstacles sobre el terreny.

Segons el governador de la ciutat siriana, les autoritats i l'ONU estan intentant retirar blocs de ciment i terra que bloquegen els camins i carreteres que han de recórrer, i a la vegada han de garantir que al llarg de la ruta no hi hagi mines antipersona.

Es tracta d'unes vies diferents de les que Nacions Unides va fer servir aquest divendres per evacuar de la ciutat més de 80 persones, sobretot nens, dones, malalts i gent gran, del centre de la Homs.

Homs és un dels epicentres de la revolta contra Bashar al-Assad, i un dels indrets més castigats per l'exèrcit des que va començar la guerra.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut