Mayor Oreja és eurodiputat pel PP. (Foto: Reuters)
Mayor Oreja en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Madrid

Mayor Oreja renuncia a repetir com a cap de cartell del PP a les europees

El que va ser ministre d'Interior durant l'època Aznar hauria informat la cúpula del partit de la seva decisió a principis de mes. Alguns analistes interpreten la renúncia de Mayor Oreja com un pas en l'alineació amb les crítiques llançades per les víctimes del terrorisme, que acusen el govern de Mariano Rajoy d'haver cedit davant la sentència d'Estrasburg que demanava la llibertat dels presos d'ETA.

RedaccióActualitzat

El portaveu del PP al Parlament Europeu, Jaime Mayor Oreja, no anirà a aquestes eleccions europees com a cap de cartell del Partit Popular. El nom del polític basc se suma al d'un altre pes pesant dels populars a Brussel·les, el del vicepresident del parlament europeu, Aleix Vidal-Quadras, que no només ha renunciat a ser a les llistes del PP, sinó que fins i tot s'ha donat de baixa del partit.

La decisió de Mayor Oreja sembla més amistosa que no pas la trencadissa entre el català i el seu partit durant trenta anys. El que va ser ministre d'Interior durant l'època Aznar hauria informat la cúpula del partit de la seva decisió a principis de mes. En concret, el dia 9, Mayor Oreja i el president Mariano Rajoy es van reunir per oficialitzar la decisió del cap de llista i coordinar-ne la publicació.

És per això que la notícia s'ha sabut tants dies després que es produís, i és que els dos polítics van acordar fer-ho públic "durant les setmanes següents, en el moment en què es considerés oportú, tret que Mayor Oreja modifiqués la seva posició".

Alguns analistes interpreten la renúncia de Mayor Oreja com un pas en l'alineació amb les crítiques llançades per les víctimes del terrorisme, que acusen el govern de Mariano Rajoy d'haver cedit davant la sentència d'Estrasburg que demanava la llibertat dels presos d'ETA.

El PP agraeix profundament a Mayor Oreja "el seu treball, esforç i dedicació durant tants anys en llocs d'altíssima responsabilitat tant dins del partit com en el govern d'Espanya, amb un acompliment exemplar i de gran eficàcia en l'exercici de les diferents tasques i funcions que li van ser encomanades".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut