Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba, aquest dimecres al despatx del líder del PSOE al Congrés.
Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba, aquest dimecres al despatx del líder del PSOE al Congrés. (Foto: ACN)
Madrid

Navarro i Rubalcaba impulsen al Congrés la convocatòria urgent de la Bilateral Estat-Generalitat

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha reunit a Madrid amb el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, per analitzar la votació de demà dijous al Parlament per demanar al govern espanyol el traspàs de competències que permeti convocar consultes. Els diputats crítics estudien avui quina serà la seva posició. Mentrestant, Navarro i Rubalcaba impulsen una iniciativa al Congrés perquè es convoqui de manera urgent la Comissió Bilateral Estat-Generalitat.

RedaccióActualitzat

Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro s'han reunit aquest dimecres al Congrés dels Diputats, amb el rerefons de l'amenaça del sector crític del PSC de trencar la disciplina de vot del grup a la votació de demà dijous al Parlament per demanar al govern espanyol el traspàs de competències per fer consultes. El líder del PSOE i el primer secretari del PSC han abordat aquesta qüestió i també d'altres com la iniciativa parlamentària de les dues formacions per reclamar la convocatòria urgent de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat. Navarro i la portaveu del Grup Socialista a la cambra baixa, Soraya Rodríguez, formalitzen aquest dimecres la petició perquè es reuneixi la Comissió.

La trobada a Madrid entre Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro arriba una setmana després de l'entrevista que tots dos van tenir a Barcelona, on van pactar una ofensiva federal a favor de la reforma de la Constitució i la millora de l'encaix entre Catalunya i Espanya.

Segons fonts del PSC, la proposició no de llei que el Grup Socialista presenta al Registre del Congrés dels Diputats és un exemple que aquesta voluntat política va acompanyada d'un moviment al Congrés dels Diputats. El document reclama la convocatòria urgent de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat per resoldre "el problema polític català". Els socialistes entenen que és l'òrgan que hauria d'encaminar les negociacions entre els dos executius.

 

Anar al contingut