Ortega Lara en un acte de la Fundació Denaes.
Ortega Lara en un acte de la Fundació Denaes.
Madrid

Ortega Lara i l'exdirigent del PP basc Santiago Abascal creen un nou partit polític

El nou partit es vol situar a l'àmbit del centredreta liberal democràtic i tindrà una vocació nacional. Té la intenció de presentar-se a les eleccions europees del 25 de maig amb un programa basat en la regeneració democràtica, la lluita contra la corrupció i la unitat d'Espanya. La formació es presentarà oficialment aquest dijous a Madrid.

RedaccióActualitzat

L'exfuncionari de Presons segrestat per ETA, José Antonio Ortega Lara, i la filla del militar Jesús Velasco, assassinat per la banda terrorista, han decidit crear un nou partit polític. Serà al costat de l'exdirigent del PP basc Santiago Abascal, que va deixar la formació de Mariano Rajoy el novembre passat a través d'una carta on acusada el partit d'haver "traït" les seves "idees i valors".

José Antonio Ortega Lara va comunicar que es donava de baixa del PP uns anys abans, el 2008, i en plena crisi interna de la formació després de l'anunci de la llavors presidenta del PP basc, María San Gil, de retirar-se de la vida política.

El nou partit es vol situar a l'àmbit del centredreta liberal democràtic i tindrà una vocació nacional. Té la intenció de presentar-se a les eleccions europees del 25 de maig amb un programa basat en la regeneració democràtica, la lluita contra la corrupció i la unitat d'Espanya, en entendre que el model actual d'Estat ha fracassat. La lluita antiterrorista tindrà un paper destacat.

Al projecte també s'hi han sumat el polític Ignasi Camuñas, ministre amb Adolfo Suárez; el filòsof José Luis González Quirós o el vicepresident de la Fundació Denaes, Iván Espinosa dels Monteros.

Encara que el vicepresident del Parlament Europeu i eurodiputat del PP Aleix Vidal-Quadras no apareix a la llista de promotors, no es descarta que pugui incorporar-s'hi més endavant, ja que defensa plantejaments que formaran part de l'ideari de la nova formació. "Seria absolutament benvingut", asseguren fonts consultades per l'agència Europa Press.

El nou partit ja s'ha inscrit en el registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior. Es presentarà de manera oficial aquest dijous a Madrid en una roda de premsa on explicaran el seu ideari i on mostraran el seu nom i la seva imatge corporativa.
Anar al contingut