Un noi llença bosses d'escombraries contra els agents antidisturbis.
Un grup de joves va descarregar la seva ira contra el mobiliari urbà i la policia després de la protesta.
Burgos

La revolta de Burgos contra el pla urbanístic del carrer Victoria viu la segona nit d'aldarulls

Grups de joves i policia es van enfrontar al final d'una manifestació pacífica en contra de la remodelació d'una de les artèries principals de la ciutat. Els veïns del barri rebutgen la construcció d'un bulevard i un aparcament soterrat en considerar-ho una despesa massa elevada en temps de crisi i amb 18.000 aturats.

RedaccióActualitzat

Segona nit amb l'ai al cor al barri obrer de Gamonal de Burgos. Contenidors, marquesines i aparadors han tornat a ser les víctimes de l'estira-i-arronsa entre la policia i els veïns, molestos per l'inici de les obres d'un bulevard que no volen i no consideren prioritari. La batalla campal ha acabat amb 20 detinguts, molts d'ells menors d'edat, i més de la meitat dels manifestants ferits.

Els aldarulls van començar al final d'una manifestació espontània protagonitzada per mig miler de persones de totes les edats i que havia transcorregut de forma pacífica fins a les portes de la comissaria de la Policia Nacional per reclamar l'alliberament de les 17 persones detingudes en els incidents de la nit anterior.

Un grup de joves amb la cara coberta, però, va començar a protagonitzar accions violentes provocant danys al mobiliari urbà i a entitats bancàries de la zona. Els mateixos veïns van intentar aplacar-los però no van poder evitar les càrregues dels antidisturbis.

Responsables de l'Ajuntament i de la Subdelegació del Govern a Burgos es troben reunits per analitzar els danys i coordinar les actuacions a dur a terme. Fonts municipals han apuntat que els danys, que encara no s'han avaluat, són majors que els de la nit de divendres a dissabte.

Un bulevard criticat

La metxa de la protesta l'ha encesa l'inici, dijous, de les obres al carrer Victoria, una artèria principal que creua Burgos. El pla de l'Ajuntament és reconvertir aquesta via en bulevard però els veïns s'hi oposen, tant pel que suposarà la remodelació com per l'elevat cost de l'obra: 13 milions d'euros.

Denuncien que amb 18.000 aturats, la prioritat del consistori hauria de ser una altra. Tampoc els agrada que la reforma plantegi l'eliminació de les zones d'aparcament. A canvi es construirà un pàrquing soterrat però els veïns es pregunten com podran pagar els gairebé 20.000 euros que costaran les places.

Anar al contingut