La infanta amb Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
La declaració de la infanta només s'enregistrarà en àudio (Foto: EFE)
Palma

La infanta renuncia a presentar recurs i compareixerà "voluntàriament" davant el jutge Castro

Els advocats de la infanta Cristina renunciaran a recórrer la citació de compareixença del jutge instructor del "cas Nóos", José Castro, que l'ha citat com a imputada, i han anunciat que compareixerà "voluntàriament" davant Castro en "la data que es fixi a l'efecte".

RedaccióActualitzat

Els advocats de la infanta Cristina renunciaran a recórrer la citació de compareixença del jutge instructor del "cas Nóos", José Castro, que l'ha citat com a imputada, i han anunciat que s'oferirà a comparèixer davant Castro en "la data que es fixi a l'efecte".

"S. A. R. ha decidit renunciar al dret al recurs que, com a ciutadana, li és conferit per la Constitució i comparèixer voluntàriament davant l'il·lustríssim senyor Jutge Instructor en la data que es fixi a aquest efecte", afirma un comunicat enviat per l'advocat de la infanta Miquel Roca Junyent, on especifica que aquestes decisions consten en un escrit presentat davant el Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma.

La infanta ha estat citada a declarar com a imputada el 8 de març. La renúncia a recórrer era una de les alternatives que estaven valorant de cara a adoptar una decisió definitiva abans que s'acabi el termini per impugnar la resolució, i que acabava el dimecres que ve.

Es podria avançar la data de la declaració

Segons fonts judicials, Castro no tindria cap inconvenient a avançar la data fixada dins de les possibilitats de l'agenda del seu jutjat i sempre escollint un dia del cap de setmana per assegurar la disponibilitat dels representants de totes les parts.

La Casa del Rei es pronuncia

La Casa del Rei ha valorat "molt positivament" la decisió de la infanta de no recórrer la imputació per frau fiscal i blanqueig de capitals.

Un portaveu de la Zarzuela ha dit que des de la institució s'acull favorablement la decisió anunciada pel despatx d'advocats dirigit per Miquel Roca, defensor de la infanta Cristina en el procediment obert a Palma pel "cas Nóos".

Durant tota la jornada d'ahir, en què Miquel Roca va ser a Madrid, la Casa del Rei va mantenir silenci absolut sobre aquesta possibilitat.

 

 

Anar al contingut