El lehendakari, Iñigo Urkullu, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Iñigo Urkullu en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Vitòria

Urkullu: "Jorge Fernández Díaz no és el ministre d'Interior adient per pilotar aquest nou temps polític sense la violència d'ETA"

Qualifica de "barroera" l'operació contra interlocutors de l'EPPK, que suposa "un pas enrere" respecte als avenços de la societat basca i de la mateixa esquerra abertzale.

RedaccióActualitzat

El lehendakari Iñigo Urkullu ha assegurat que Jorge Fernández Díaz no és el ministre d'Interior "adient per pilotar" aquest nou temps polític sense la violència d'ETA. A més, ha qualificat de "barroera" l'operació contra els interlocutors dels presos bascos, EPPK, que, segons ell, suposa "un pas enrere" pel que fa als avanços de la societat basca i de la mateixa esquerra abertzale.

En una entrevista a Ràdio Euskadi, Urkullu ha afirmat, pel que fa a l'operació contra els mediadors dels EPPK, que vol pensar que l'operatiu de la Guàrdia Civil, en resposta a un mandat judicial, "està sòlidament fonamentat".

Iñigo Urkullu ha assenyalat que el preocupa el mandat judicial que respon a altres processos judicials que han existit anteriorment" i que han quedat en res", com, segons ha explicat, va ocórrer amb Herrira, del qual procedeix l'actual cas.

Després de precisar que l'operació policial ha estat "barroera" i "sens dubte" ha estat feta amb "un objectiu mediàtic", ha insistit que es tracta d'"un pas enrere", en un moment en què s'intenta consolidar la pau i la convivència.

Per al lehendakari del País Basc, "hi ha avenços en els diversos poders de l'estat, i en els jutges", però no tots els jutges són els que estan fent aquests passos.

Sobre el ministre de l'Interior espanyol, Urkullu ha dit que sempre es manifesta "com si res hagués passat i està fent passos enrere, quan la societat basca ja havia fet passos endavant". En aquesta línia, el lehendakari ha explicat que "el ministre fa veure que res ha passat i que res no ha canviat", i, precisament, és des del ministeri des d'on no es veuen "passos endavant, sinó passos cap enrere", ha assenyalat.

Anar al contingut