La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu.
La Casa del Rei considera que el jutge del "cas Noós" ja està en condicions de tancar el sumari.
Madrid

La Casa del Rei reclama celeritat al jutge del "cas Noós" perquè acabi aviat el "martiri"

La Casa del Rei considera que el jutge del "cas Noós" ja està en condicions de tancar el sumari, que ha titllat de "martiri" per a la corona.

RedaccióActualitzat

El cap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno, prefereix no "especular" sobre la conclusió judicial del "cas Nóos", tot i que demana que el jutge José Castro "acabi aviat" la instrucció d'un sumari que "ja fa tres anys llargs que està obert" i la prolongació resulta "una mica un martiri" per a la corona.

Sense avançar escenaris

En una entrevista al programa "Audiencia Abierta" de TVE, Spottorno ha precisat que la Casa del Rei treballa amb diversos escenaris, però no en vol avançar cap perquè desconeix "quina serà la hipòtesi final que resulti d'aquesta instrucció" i "especular sobre el futur del que pot ser la conclusió del "cas Nóos", sincerament no ens porta enlloc -ha dit".

"Cal confiar sempre en la Justícia, sempre hem respectat les actuacions del magistrat " i "l'únic que demanem" és "que acabi aviat", ha subratllat el cap de la Casa del Rei en relació amb aquest sumari, en què Iñaki Urdangarin, marit de la infanta Cristina, figura com a imputat.

Tot esperant que el jutge Castro decideixi si cita o no també a la infanta, Spottorno ha recordat que el sumari "s'ha prolongat molt en el temps", ja que ja fa "tres anys llargs" que està obert, i ha afegit que ell entén que "s'han fet totes les diligències que havien de fer, tant documentals com testificals com de tot tipus".

El cap de la Casa del Rei ha subratllat que considera que "el senyor magistrat entendrà que està ja en condicions" de "tancar el sumari", després de reiterar que per a la corona és "una mica un martiri" veure "dia rere dia repicar sobre aquest tema".

Anar al contingut