Barcelona

Baixen un 13% els morts a les carreteres catalanes el 2013

El 2013 han mort 168 persones a les carreteres catalanes, 26 menys que l'any anterior, segons la Conselleria d'Interior. En canvi, s'incrementen els sinistres mortals de motoristes. En el conjunt de l'estat espanyol, el nombre de persones que han perdut la vida en accidents de trànsit cau per desè any consecutiu.

RedaccióActualitzat
Catalunya tanca l'any amb un descens significatiu en el nombre de morts en accidents de trànsit. Segons les dades presentades pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler, durant el 2013 van perdre la vida a les carreteres catalanes un total de 168 persones, un 13,4% menys que l'any anterior. El 2012 hi va haver 194 víctimes mortals. A Lleida és on més es redueix la mortalitat a les carreteres, amb una caiguda del 36%. Els accidents mortals han disminuït sobretot els caps de setmana i durant la nit.

Preocupa, però, la quantitat d'incidents amb la implicació de drogues i alcohol, i l'augment de motoristes morts, que repunta un 33%, segons el balanç que ha fet públic el conseller Ramon Espadaler. El 2012 van morir 30 motoristes i l'any passat la xifra va arribar als 40. Un de cada quatre morts a les carreteres catalanes és un usuari de moto, una dada que, segons el conseller, els obliga a reflexionar i a prendre mesures.

Demà divendres també es coneixeran les dades de sinistralitat a les carreteres de tot l'Estat. La xifra de morts del 2013 a Espanya s'espera que sigui la més baixa dels últims 53 anys. El nombre de persones mortes en accidents es preveu que caigui per desè any consecutiu i es mantingui per sota de les 1.301 víctimes registrades el 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut