José Antonio Monago durant el seu discurs
José Antonio Monago durant el seu discurs
Càceres

Monago es desmarca del PP: "Ningú pot obligar ningú a ser mare"

El president d'Extremadura s'ha desmarcat del PP, una setmana després de l'aprovació de la reforma de la llei de l'avortament i ha demanat que la ideologia no s'introdueixi en aquesta qüestió i es busqui un consens.

RedaccióActualitzat

El president del govern d'Extremadura, José Antonio Monago, s'ha desmarcat del PP una setmana després de l'aprovació de la reforma Gallardón de la llei de l'avortament i ha considerat que, en assumptes com la reproducció assistida o l'avortament, "ningú pot negar a ningú el seu dret a ser mare", com "tampoc ningú pot obligar a ningú a ser-ho".

Monago ha considerat que "la ideologia no s'ha d'introduir en assumptes d'Estat" i per això ha apostat per "desideologitzar els temes fonamentals", i ha advocat, des d'Extremadura, per fer "una reforma de la llei de l'avortament per consens", segons ha asseverat en el seu missatge de Cap d'Any, que ha pronunciat aquest dilluns des del Museu Vostell Malpartida, de Càceres.
  
"Necessitem una llei de l'avortament que connecti amb la societat , que sigui reflex de l'Espanya actual, la que comença el 2014", ha assenyalat el president extremeny, que ha considerat que "per a això, les posicions s'han d'acostar" en aquest àmbit.

Segons ha dit, tant al PSOE com al PP hi ha persones "en contra de l'avortament i a favor", motiu pel qual ha destacat la necessitat de tenir "una gran responsabilitat" en aquest assumpte, ja que "no és un debat qualsevol", sinó que "té un impacte emocional enorme en tots i cadascun de nosaltres", ha dit el president extremeny.

"Jo crec en la llibertat i defenso les dones, però sé que aquest debat requereix una gran maduresa política per part de tots", així com "molt sentit comú", ha assenyalat Monago en el seu missatge de Cap d' Any, en què ha reiterat que és "un debat d'alçada" en què "la política ha de guanyar pes" i cadascú ha de "treure el millor" de si mateix.

Defensa de la llei de l'avortament de González

Davant aquesta situació , el president extremeny ha apostat per "aprendre per a això les lliçons del passat", ja que, segons la seva opinió, la llei de l'avortament de Felipe González "ens va unir durant 25 anys", mentre que "la de Zapatero només ha necessitat tres anys per dividir-nos".

Per això, Monago ha apostat per "treballar entre tots per una llei de l'avortament que duri almenys uns altres vint anys", encara que ha apuntat que "ningú diu que serà un diàleg fàcil".

Anar al contingut