Barcelona

El govern aprova el decret per evitar que es talli la llum a les famílies amb pocs recursos

Aquest dilluns, el govern de la Generalitat ha donat llum verda al decret perquè no es talli el subministrament elèctric a les famílies amb pocs recursos. Ho ha anunciat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, després de la reunió de l'executiu. Homs ha dit que la decisió s'ha pres després que el PP ha "boicotejat" la tramitació dels comptes, arran d'un recurs del Partit Popular als pressupostos.

RedaccióActualitzat

El govern ha avançat a aquest dilluns al matí l'últim consell executiu de l'any. En aquesta última reunió, el govern ha aprovat el decret perquè no es talli el subministrament elèctric a les famílies amb pocs recursos. La decisió s'ha pres després què el Partit Popular hagi "boicotejat" la tramitació dels pressupostos i de la llei d'acompanyament, segons ha afirmat el conseller de la Presidència, Francesc Homs. Recordem que el Partit Popular va portar els pressupostos davant del Consell de Garanties Estatutàries per la partida de 5 milions d'euros pressupostats per la consulta, que els populars consideren anticonstitucionals.

El titular de la Presidència ha justitificat d'aquesta manera l'aplicació d'aquest decret que evita que es talli la llum als més vulnerables: "Pensàvem què calia fer en qualsevol cas per compensar la decisió del PPC de boicotejar la tramitació dels pressupostos". Homs ha comparegut juntament amb el titular d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que ha anunciat la pròrroga dels comptes del 2012.

Segons la mesura aprovada aquest dilluns, Catalunya aplicarà una moratòria que impedirà a les companyies tallar el subministrament energètic a les famílies més necessitades. La mesura ja l'han adoptat el Regne Unit i França. El 2012, gairebé 200.000 abonats es van quedar sense llum per no poder pagar i aquest any la situació també és límit per a moltes famílies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut