Agents de la Policia Nacional a l'exterior de la seu del PP a Madrid aquesta nit. (Foto: EFE)
El secretari judicial, acompanyat de la policia, s'ha presentat a la seu dels populars per requerir les factures sol·licitades pel jutge. (Foto: EFE)
Madrid

Acaba després de gairebé 14 hores l'escorcoll policial a la seu del PP a Madrid per buscar documentació relacionada amb el "cas Bárcenas"

Agents judicials i de la policia han registrat l'edifici dels populars al carrer Génova de Madrid per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz. En l'escorcoll s'ha demanat tota la documentació relacionada amb el "cas Bárcenas" i també documentació sobre les obres de reforma que es van fer a la seu del PP i que Ruz sospita que es van pagar amb diner negre.

RedaccióActualitzat

Tretze hores i tres quarts després d'arribar a la seu nacional del PP, al carrer Génova de Madrid, els efectius de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera de la Policia Nacional i el secretari judicial han donat per acabat l'escorcoll ordenat pel jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz per buscar tota la documentació relacionada amb el "cas Bárcenas".

El jutge també ha demanat trobat documents que acreditin les obres de reforma que es van fer a la seu del PP entre el 2005 i el 2011. El magistrat que investiga el "cas Bárcenas" té sospites que una part dels treballs s'haurien pagat amb diner negre.

El registre s'ha allargat, segons fonts del PP, perquè s'han hagut d'escanejar un a un els documents que Ruz requeria. El jutge investiga tres pagaments per valor de 888.000 euros, computats el 2008 a la suposada comptabilitat B de Bárcenas, que coincideixen amb anotacions trobades al registre de l'empresa Unifica, encarregada de les obres de remodelació.

El propietari d'Unifica, l'arquitecte Gonzalo Urquijo, va declarar davant del jutge dilluns, tres dies després que el seu nom aparegués en els papers de l'extresorer Luis Bárcenas. Va assegurar que no havia cobrat res en negre, però no es van presentar les factures corresponents a les feines de remodelació.

El secretari judicial, acompanyat de la policia, s'ha presentat a la seu dels populars per requerir les factures sol·licitades pel jutge. El Partit Popular ha respost de matinada amb un comunicat en què assegura que a l'estiu ja va entregar al jutge tota la documentació sobre els pagaments de les obres.

Sota custòdia policial

A l'exterior de Génova, agents policials han custodiat l'edifici durant les gairebé 14 hores de registre. A primera hora del dia s'hi han congregat nombrosos periodistes i curiosos i també hi han arribat alguns treballadors del partit. La policia ha impedit l'entrada a alguns dels empleats del departament d'Informàtica.

Hores abans, hi havia hagut un altre episodi remarcable. Dos tècnics de Telefónica han arribat a la seu del PP a les quatre de la matinada per arreglar una suposada avaria. Minuts després n'han tornat a sortir sense resoldre el problema.

L'actual tresorera, Carmen Navarro, i l'advocat del partit, Alberto Durán, han atès personalment els agents desplaçats a Génova. La secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, ha estat permanentment en contacte amb ells durant el registre.

Anar al contingut