El jutge Castro anunciarà la seva decisió sobre la imputació de la infanta després de festes.
El jutge Castro anunciarà la seva decisió sobre la imputació de la infanta després de festes.
Palma

El fiscal reitera al jutge Castro que no veu indicis incriminatoris per imputar la infanta

El termini establert pel jutge del "cas Nóos" per a la presentació d'al·legacions sobre la possible imputació de la infanta Cristina ha acabat aquest dimarts. La fiscalia reitera que no hi ha motius per imputar la filla del rei perquè només s'hi han presentat "conjectures i sospites" .

RedaccióActualitzat

El termini establert pel jutge José Castro per a la presentació d'al·legacions sobre la possible imputació de la infanta Cristina ha acabat aquest dimarts. Han presentat escrits Manos Limpias, l'Advocacia de l'Estat, els advocats d'Iñaki Urdangarin, el seu exsoci Diego Torres i la infanta Cristina i, en últim lloc, la Fiscalia. Únicament Manos Limpias s'ha mostrat a favor de la citació de la infanta com a imputada. Diego Torres, en canvi, s'ha oposat a la imputació de la filla del rei perquè vol aconseguir que la seva dona tampoc no sigui implicada.

El fiscal anticorrupció Pedro Horrach manté que no hi ha "indicis incriminatoris" per imputar Cristina de Borbó. Horrach apunta que els últims informes que s'han incorporat a la causa -un de l'Agència Tributària i un atestat del Grup de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional- corroboren aquesta conclusió que ja havia manifestat en un escrit que va lliurar al jutge el 14 de novembre, on deia que contra la filla del rei només hi ha "conjectures i sospites".

El fiscal destaca que el jutjat ha desenvolupat durant els últims mesos "una intensa activitat investigadora centrada exclusivament en Aizoón i en les despeses personals de Cristina de Borbó, sense que les indagacions s'hagin estès "en els mateixos termes i intensitat" a d'altres empreses del conglomerat de Nóos participades per la dona de Diego Torres, Ana María Tejeiro.

La fiscalia demana, a més, l'obertura de diligències prèvies contra el responsable del sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) per dirimir les possibles responsabilitats penals per haver acusat els inspectors de l'Agència Tributària de falsejar dades fiscals en el "cas Nóos".

José Castro prendrà una decisió sobre la imputació de la infanta després de festes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut