Sánchez-Camacho ha considerat un "error històric" el pacte de la pregunta.
Sánchez-Camacho ha considerat un "error històric" el pacte de la pregunta.
Barcelona

Sánchez-Camacho diu que l'Estat garantirà que no es faci la consulta "il·legal i antidemocràtica"

El PP de Catalunya acusa Mas de cometre un "error històric" i d'"enganyar" perquè promet una consulta que el govern espanyol impedirà des de la "fermesa i amb el compliment de les lleis democràtiques".

RedaccióActualitzat

Alícia Sánchez-Camacho ha qualificat l'acord per la data i la pregunta del referèndum d'autodeterminació de Catalunya d'"antidemocràtic i il·legal". La presidenta del PPC ha considerat un "error històric" el pacte entre CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP i ha advertit, com ja havia fet el ministre Ruiz-Gallardón, que la consulta no es podrà dur a terme.

"No hi haurà cap consulta il·legal. El PP, el govern d'Espanya i Mariano Rajoy garantiran la tranquil·litat de tots els catalans i espanyols que no es pot dur a terme una consulta que és il·legal, trenca les regles del joc democràtics i que suposa el major i més greu desafiament a la ruptura de la unitat d'Espanya feta mai des de la Transició".

La número 1 del PPC ha promès que l'Estat impedirà la consulta "amb serenitat, fermesa i amb el compliment de les lleis democràtiques" i ha alertat que el PP "no acceptarà xantatges i ultimàtums a la sobirania nacional, que és dels 47 milions d'espanyols".

També ha dit que Mas ha "dinamitat tots els ponts de diàleg" amb el govern espanyol.

Anar al contingut