País Valencià

Surt en llibertat Miguel Ricart, condemnat a 170 anys per l'assassinat de les nenes d'Alcàsser

L'Audiència de València posa en llibertat Miguel Ricart, "el Ros", condemnat a 170 anys per l'assassinat de les nenes d'Alcàsser, l'any 1997, en aplicació de la sentència del Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg que anul·lava la "doctrina Parot". La sala desestima les peticions de les parts que demanaven que se li mantingués.

RedaccióActualitzat

L'Audiència de València ha decidit aquest divendres la posada en llibertat de Miguel Ricart, "el Ros" condemnat a 170 anys per la mort de les tres nenes d'Alcàsser, l'any 1997, en aplicació de la sentència del Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg que anul·lava la doctrina Parot, segons el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

Miguel Ricart, l'únic condemnat pel crim de les tres nenes d'Alcàsser, surt de la presó d'Herrera de la Mancha, a Ciudad Real, on ha estat reclòs 20 anys. Els beneficis penitenciaris es van computar sobre el total de la condemna, com marcava la doctrina, i havia de ser excarcerat el 2023. La derogació del polèmic sistema de redempció de penes n'ha accelerat la posada en llibertat. 

La sala ha desestimat les peticions de les parts que demanaven el manteniment de la "doctrina Parot" per a Ricart i considera que el condemnat "ja ha complert les penes que se li van imposar". L'altre autor del crim, Antonio Anglès, va fugir de l'estat i des d'aleshores es troba desaparegut.

Les tres nenes d'Alcàsser -Miriam García, Toñi Gómez i Desiré Hernández- van desaparèixer a finals de novembre del 1992 quan es desplaçaven des de la seva localitat a Picassent i van ser trobades mortes al gener del 1993, en una zona de difícil accés prop de la presa de Tous.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que el govern espanyol és "conscient de l'alarma i el rebuig social" i que l'executiu està coordinat amb la Fiscalia per establir les "mesures" en el marc de la llei per "garantir la seguretat de la gent".

Rosa Folch, mare d'una de les nenes, ha afirmat que se sent "indignada" per la notícia de l'excarceració de Miquel Ricart, únic condemnat pel triple crim, i ha sentenciat: "Les nenes no van tenir drets quan estaven amb aquells assassins."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut