Barcelona

El Gran Recapte se supera un cop més i recull les 3.000 tones de menjar que s'havia posat com a objectiu

El Gran Recapte d'Aliments ha aconseguit l'objectiu fixat i ha superat les 3.000 tones de menjar en els 1.900 punts de recollida repartits per tot el país. Ara queden dos caps de setmana de feina per classificar tot el menjar i repartir-lo entre les entitats.

RedaccióActualitzat

Objectiu assolit. El Gran Recapte d'Aliments s'ha tornat a superar i ha recollit més de 3.000 tones de menjar en els 1.900 punts de recollida repartits en més de 240 poblacions de tot Catalunya.

Al final de la campanya s'havien recomptat 3.075 tones d'aliments. I encara falta sumar-hi les aportacions de les diferents iniciatives impulsades per a l'ocasió i les donacions extraordinàries de cadenes de distribució i altres petites recollides que s'han fet arreu del territori.

La xifra exacta de tones d'aliments recollides la sabrem dijous que ve, però la responsable de comunicació del Banc dels Aliments a Barcelona, Laia Guinjoan, ja s'ha atrevit a donar la bona notícia davant l'allau de menjar que han rebut.

Dissabte de plenitud

La jornada de dissabte del Gran Recapte d'Aliments ha estat la més fructífera. Divendres, els voluntaris ja van començar a recollir menjar, però ha estat amb l'arribada del cap de setmana quan la solidaritat s'ha multiplicat.

Ara queden dos caps de setmana per davant per processar i classificar tot el menjar i repartir-lo entre les entitats.

El volum de donacions és tan gran que per raons logístiques la classificació dels aliments provinents de la ciutat de Barcelona es fa a la ZAL-PRAT, al Prat del Llobregat, en comptes de la seu del Banc dels Aliments, gràcies a la cessió d'una nau de 2.446 m².

Alguns dels aliments recaptats, que ja han estat classificats, podran començar a repartir-se a les entitats col·laboradores dels Bancs dels Aliments, a partir del dilluns 2 de desembre.

Menjar per a dos mesos

Més de 20.000 voluntaris han participat en el Gran Recapte que ha organitzat la Fundació Banc dels Aliments. Tot i l'èxit de convocatòria, Guinjoan ha recordat que, malgrat tot aquest esforç, el nombre de beneficiaris és tan gran que els aliments que es recullin només serviran per ajudar les persones necessitades durant dos mesos ja que hi ha un milió i mig de catalans que viuen en situació de pobresa. En temps de crisi, s'ha desbordat la demanda d'aliments, però també la participació.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut