València

Les Corts valencianes aproven per la via ràpida el tancament de Canal 9 i la ràdio

Amb la majoria del PP i fortes crítiques de l'oposició, el ple de les Corts valencianes ha ratificat la proposició de llei que anul·la l'obligació de la Generalitat de prestar el servei públic de ràdio i televisió. Els treballadors han protestat davant del Parlament i han avisat que no aturaran les emissions.

RedaccióActualitzat

La Generalitat valenciana i les Corts han aprovat per la via ràpida el tancament de Canal 9 amb la majoria del PP i fortes crítiques de l'oposició. El ple de les Corts valencianes ha ratificat aquest dimecres la proposició de llei del PP que anul·la l'obligació de la Generalitat de prestar el servei públic de ràdio i televisió. Per tant, el tancament de la Ràdio i la Televisió Valencianes es podria fer efectiu a finals de setmana, un cop es publiqui al diari oficial.

El text imposa l'extinció, dissolució i liquidació de l'empresa pública Ràdio Televisió Valenciana i la supressió de les emissions. La proposició de llei també ordena l'extinció dels contractes de tota la plantilla dels mitjans públics audiovisuals valencians.

Els treballadors han protestat davant del Parlament i han avisat que no aturaran les emissions. Els empleats s'han concentrat davant de la cambra amb armilles amb el lema "RTVV: la volem nostra, sense corrupció, en valencià, de qualitat, pública i plural". Entre ells, hi havia membres del Comitè d'Empresa de l'ens.

Però un cop iniciada la sessió, la Policia Nacional els ha comunicat que havien s'havien de dispersar perquè la llei prohibeix concentracions davant del Parlament mentre les Corts estan reunides. Per això, els agents han identificat alguns dels empleats de Canal 9.

Els treballadors es resisteixen al tancament

Malgrat que la voluntat del govern d'Alberto Fabra era ben clara, els treballadors de Canal 9 han intentat negociar amb la direcció de l'ens fins a l'últim moment. De fet, han presentat un seguit de propostes per fer viable l'empresa, i les han concretades en un informe que van lliurar dilluns, dia en què es van readmetre els treballadors afectats per l'ERO declarat nul pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, una decisió judicial que va precipitar l'anunci de tancament d'RTVV.

Entre altres coses, el document dels treballadors proposava una bateria de mesures per redimensionar la plantilla i ajustar els costos salarials. Plantejava jubilacions avançades, baixes voluntàries incentivades i l'amortització de llocs de treball i recol·locacions. També proposava la suspensió temporal de contractes per a tota la plantilla de fins a 45 dies a l'any. Segons els treballadors, amb la proposta, RTVV no li costaria a la Generalitat ni un euro més del que tenia pressupostat abans de la sentència de la nul·litat de l'ERO.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut