El príncep arribant a l'hospital. (Foto: EFE)
El príncep havia de marxar aquesta matinada després de visitar el seu pare a l'hospital. (Foto: EFE)
Madrid

Una avaria a l'avió deixa al príncep Felip sense la visita oficial de dos dies al Brasil

El príncep Felip s'ha vist obligat a suspendre el seu viatge oficial al Brasil per una avaria al seu avió. L'hereu de la corona havia de desplaçar-se aquest dilluns a Sao Paulo, després de visitar el seu pare, el rei Joan Carles, que s'està recuperant d'una operació al maluc. El príncep ha lamentat la suspensió del viatge i ha dit: "Mai m'havia passat, i ja tinc una edat".

RedaccióActualitzat

Una avaria en un aleró de l'avió ha impedit que el príncep Felip pogués marxar aquest dilluns cap al Brasil, on hi havia de ser dos dies en una visita oficial. L'aparell, un Airbus A-310 de la Força Aèria Espanyola, estava preparat per enlairar-se de la base aèria de Torrejón a la una d'aquesta matinada però, set hores després, els tècnics no havien pogut reparar el desperfecte i s'ha decidit suspendre el vol.

El príncep ha lamentat la suspensió del viatge quan marxava de la base de Torrejón i ha comentat als periodistes que l'havien d'acompanyar en la visita: "Mai m'havia passat, i ja tinc una edat". L'hereu de la corona es referia al temps que fa que utilitza aquestes aeronaus, especialitzades en els desplaçaments de membres del govern espanyol i de la família reial.

L'origen de l'avaria és un sensor que provocava un curtcircuit i impedia el funcionament normal d'un dels alerons de l'ala esquerra de l'avió. Els tècnics han intentat substituir la peça, però l'operació requeria un temps d'ajustament i el pilot ha decidit suspendre el vol. Durant la feina de reparació de l'aparell, el príncep i la tripulació han estat dins de l'avió, mentre que els integrants de la delegació i els periodistes que acompanyaven Felip de Borbó han estat esperant a les sales d'espera de la base aèria. El príncep, que ha assenyalat que havia pogut dormir una hora i mitja, ha confirmat que espera que aquest migdia el rei Joan Carles surti de l'Hospital Quirón de Madrid, on el van operar la setmana passada per col·locar-li la pròtesi definitiva de maluc.

El vol havia de durar prop d'onze hores i el primer acte de l'agenda del príncep al Brasil era una reunió amb el governador de l'Estat de Sao Paulo, Geraldo Alckmin, programat en principi per aquesta tarda. L'objectiu fonamental de la visita era desenvolupar oportunitats d'inversió i cooperació empresarial. També estava previst que hi hagués trobades amb els expresidents Luiz Inacio Lula da Silva i Fernando Henrique Cardoso.

 

Anar al contingut