Sant Joan Despí

Gatell demana recursos per evitar que els presos per violència masclista i que són excarcerats puguin reincidir

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, demana que es destinin els recursos necessaris per protegir les dones quan s'alliberin els presos condemnats per violència masclista. Gatell ha reclamat també més formació dels jutges per identificar aquest casos i aplicar una llei que és una de les més avançades.

RedaccióActualitzat

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, demana que es destinin els recursos necessaris per protegir les dones quan s'alliberin els presos condemnats per violència masclista. Gatell ha reclamat també, a "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, més formació dels jutges per identificar aquests casos i aplicar una llei que és una de les més avançades.

Gatell demana que es destinin els recursos necessaris per evitar que els presos condemnats per violència masclista que són alliberats ara, arran de l'anul·lació de la "doctrina Parot", puguin reincidir.

Gatell ha explicat que el nombre de dones mortes a mans de les seves parelles ha baixat aquest any. De moment, se n'han comptat tres, quan el global dels anys anteriors era entre 9 i 12. Gatell ha atribuït aquest descens més a un fet conjuntural que no pas una tendència. També ha remarcat que el nombre de denúncies, que es manté estable, no reflecteix l'abast del problema, ja que moltes dones no recorren a la policia o la justícia.

Gatell creu que la legislació s'adapta a la realitat, però que, en canvi, encara hi ha camí per recórrer pel que fa a la sensibilitat dels jutges. "En el món jurídic i judicial, en tota la institució jurídica, és complex i té uns recorreguts interns en els quals és molt difícil incidir. També, per exemple, en la formació dels magistrats i dels jutges, que és una de les pedres a la sabata que tenim, si m'ho permet dir així, perquè nosaltres hem reclamat sempre que hi hagi aquest tipus de formació."

Gatell ha reclamat més formació dels jutges per identificar i aplicar una llei que és una de les més avançades."Ha avançat més la legislació que no pas aquells que han d'aplicar-la."

Sobre la sortida de la presó de condemnats per violència masclista, com és el cas d'"el boig del xandall" aquesta setmana, Gatell demana que es protegeixi les dones. "Protegir les dones, en aquest cas les dones que puguin estar en perill, si és que realment és aquest el cas. Jo espero que s'hi posin tots els recursos necessaris perquè no hi hagi una incidència negativa en la vida d'aquestes dones, que ja hi és, encara que sigui d'una manera indirecta. Suposo que es viu en una situació de tensió sabent que l'agressor torna a estar en llibertat."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut