La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell.
Forcadell ha llegit a les 12 del migdia d'aquest dissabte l'anomenada "Declaració de novembre".
Seva

L'ANC aposta per una pregunta clara i directa per a la consulta: "Vol que Catalunya sigui un estat independent?"

Aquesta és la pregunta clara i directa que proposa l'Assemblea Nacional Catalana per a la consulta. El secretariat de l'ANC ha reiterat a Seva, Osona, que la data s'ha de fixar per abans del 31 de maig de l'any que ve. A més, proposen una candidatura unitària a les eleccions europees.

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públic quina pregunta proposa per a la consulta. És aquesta: "Vol que Catalunya sigui un estat independent?". La presidenta, Carme Forcadell, ha llegit a les 12 del migdia d'aquest dissabte l'anomenada "Declaració de novembre", redactada pel secretariat de l'Assemblea, que reafirma que la pregunta ha de ser clara i directa.

Com ja van decidir en l'assemblea del mes de març a Girona, aquest dissabte, a Seva, l'ANC insisteix que la data hauria de ser, preferentment, abans del 31 de maig del 2014 i afegeixen que la consulta s'hauria de fer seguint la legislació catalana. L'Assemblea Nacional també adverteix que la petició al Congrés no pot servir d'excusa, diuen, per demorar el procés. "El Parlament ha de fixar una data límit per rebre'n resposta. Passada aquesta data, cal aplicar la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del poble de Catalunya, aprovada pel Parlament el 23 de gener d'enguany, i convocar la consulta d'acord amb la legislació catalana", exigeix el text.

L'ANC també reclama unitat als partits, institucions i ciutadania, "la millor eina -consideren- davant dels intents permanents dels aparells de l'Estat espanyol de torpedinar el procés i per defensar les institucions en cas de dissolució o intervenció de la Generalitat", i insta a fer-la palesa en la pròxima cita electoral: les europees del 25 de maig, "amb una candidatura d'ampli espectre sociopolític, que pugui tenir el suport del màxim nombre de forces polítiques i de moviments populars".

Per últim, l'Assemblea no descarta més mobilitzacions, si cal, "per garantir el dret democràtic de la ciutadania a ser consultada".

Anar al contingut