Barcelona

La vocal del CGPJ, Margarita Robles, diu que la futura llei de seguretat ciutadana pot ser inconstitucional

La llei de seguretat ciutadana, que restringeix els "escraches" i endureix les sancions per manifestar-se sense permís, podria ser inconstitucional. Així ho considera la magistrada del Tribunal Suprem Margarita Robles, que, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha dit que la nova proposta de llei limita els drets dels ciutadans.

RedaccióActualitzat

La futura llei de seguretat ciutadana pot ser inconstitucional. Aquesta és l'opinió de la magistrada del Tribunal Suprem i vocal del Consell General del Poder Judicial, Margarita Robles. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Robles ha dit que aquesta norma vulnera drets dels ciutadans: "Aquest avantprojecte traspua un esperit autoritari de restricció dels drets dels ciutadans, sempre amb el pretext de la seguretat ciutadana. Al final, el que es vol pretendre és la limitació claríssima d'aquests drets, que ens ha costat tant consolidar en la democràcia. És que estem vivint un retrocés a temps anteriors a la Constitució, amb aquesta por que els ciutadans es puguin manifestar al carrer."

Aquesta llei de seguretat ciutadana que prepara el govern espanyol restringeix els "escraches" i endureix les sancions per manifestar-se sense permís. Tot i que l'avantprojecte d'aquesta llei no s'ha presentat, Margarita Robles creu que en casos com el del Raval sembla que s'estigui intentant trobar alguna mena de coartada per justificar un augment de la contundència de les actuacions policials. Segons la magistrada, si la policia actua d'acord amb la norma, no hi ha d'haver cap problema amb el fet que es captin imatges seves.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut