Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

Urdangarin estaria negociant un acord amb la fiscalia per evitar el judici i l'entrada a presó

El gendre dels reis estaria disposat a acceptar una pena d'uns dos anys de presó, de manera que no arribaria a entrar-hi. Torres, per la seva banda, acceptaria quatre anys, sempre que la seva dona, Ana María Tejeiro, que també està imputada en el cas, en sortís indemne. Caldria negociar, encara, quina quantitat haurien de retornar i de quants delictes es declararien culpables.

RedaccióActualitzat
Iñaki Urdangarin i el seu exsoci, Diego Torres, estarien negociant amb la fiscalia anticorrupció el que s'anomena una acord de conformitat, és a dir, l'acceptació d'una pena per evitar la celebració d'un judici contra ells. Segons fonts del cas citades pel diari "El Mundo", els advocats de tots dos imputats han fet arribar a la fiscalia aquesta intenció, que passa, per primera vegada, per acceptar la seva culpabilitat en la trama al voltant de l'institut Nóos i una pena de presó.

Sempre segons publica aquest mitjà, el gendre dels reis estaria disposat a acceptar una pena d'uns dos anys de presó, de manera que no arribaria a entrar-hi. Torres, per la seva banda, acceptaria quatre anys, sempre que la seva dona, Ana María Tejeiro, que també està imputada en el cas, en sortís indemne. Caldria negociar, encara, quina quantitat haurien de retornar i de quants delictes es declararien culpables.

Tot i això, sembla que la fiscalia i el Ministeri de Justícia volen la mateixa pena per a tots dos imputats, per evitar donar la sensació de tracte de favor cap a Urdangarin, un fet que consideren que perjudicaria la Casa del Rei.

Urdangarin i Torres estan imputats pels delictes de prevaricació, frau, falsedat documental, malversació, tràfic d'influències i delicte fiscal, que poden sumar penes de fins a 20 anys de presó.
Anar al contingut