Barcelona

Benítez va intentar agredir els mossos el dia abans de ser reduït i detingut, segons un atestat policial

Segons ha pogut saber TV3, una veïna del carrer Aurora va trucar als Mossos perquè tenia problemes amb un veí, que estava molt alterat i l'havia insultat. L'informe policial relata que quan els Mossos van arribar es van trobar Juan Andrés Benítez al replà, sense samarreta i plorant, i van intentar calmar-lo. Sempre segons aquesta versió, Benítez va intentar agredir els agents, que van trucar a una ambulància en considerar que no es trobava en bon estat de salut mental.

TV3Actualitzat

Juan Andrés Benítez, l'empresari que va morir després de ser reduït i detingut pels Mossos el passat 5 d'octubre, ja va protagonitzar un incident amb agents de la policia catalana el dia abans. Segons ha pogut saber TV3, una veïna del carrer Aurora va trucar als Mossos perquè tenia problemes amb un veí, que estava molt alterat i l'havia insultat. Quan els Mossos van arribar es van trobar Juan Andrés Benítez al replà, sense samarreta i plorant, i van intentar calmar-lo

L'informe policial al qual ha tingut accés TV3 relata que "els agents han dit al senyor Benítez que es tranquil·litzés i els expliqués què li passava, que només eren allà per ajudar-lo". Sempre segons aquest atestat, Benítez els va demanar que marxessin, i un agent se li va acostar per dialogar. "El senyor Benítez s'ha alçat de terra ràpidament i ha cridat molt alterat: 'No te acerques, no te acerques!'".

"Mentre cridava -continua l'atestat- ha alçat els punys a l'altura de la cara en posició de guàrdia i en actitud agressiva envers els agents. I ha intentat colpejar amb un cop de puny l'agent que hi havia més a prop sense aconseguir-ho."

Finalment, la policia va cridar una ambulància perquè va considerar que Benítez no es trobava en bon estat de salut mental, i el van traslladar a l'Hospital del Mar. Però fonts consultades per TV3 han confirmat que Benítez aquella tarda no va entrar a Urgències. Aquell mateix dia a dos quarts de deu del vespre una empleada del metro va haver de donar assistència a Juan Andrés Benítez, a la parada de la Barceloneta., i es va requerir la presència de la Guàrdia Urbana.

L'endemà va ser quan es van produir els fets ja coneguts, amb la detenció per part dels Mossos de Benítez, que va morir poc després; una detenció que ha acabat als jutjats, amb els agents que la van fer imputats per diversos delictes. Justament, els vuit mossos declaren aquest dimecres,davant la jutge per explicar la seva versió dels fets.

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut