Barcelona

Espadaler sobre el director general dels Mossos: "Té tot el meu suport i el del govern"

El conseller ha defensat en seu parlamentària la continuïtat de Manel Prat, després de la imputació de vuit mossos per la mort de Juan Andrés Benítez al Raval. Sobre el cas, ha reiterat que "hi ha elements objectius per dubtar" d'algunes afirmacions que es feien en l'informe de la Policia Nacional. Per exemple, la transcripció errònia de la trucada de l'empresari a la policia. Segons la trucada, va dir: "Estic sagnant", abans que arribessin els Mossos, i s'ha transcrit amb un "s'estan quedant".

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha defensat en seu parlamentària la continuïtat del director general de la Policia, Manel Prat, després de la imputació de vuit mossos per la mort de Juan Andrés Benítez al barri barceloní del Raval. "En un moment difícil, delicat, com el que estem travessant, el director té tot el meu suport i el del govern", ha assegurat el titular d'Interior. I ha afegit que "si algun dia s'hagués de plantejar, que no és el cas, li asseguro que la substitució del director no es faria per les pressions mediàtiques ni parlamentàries, sinó actuant en consciència".

Sobre el cas de l'empresari que va morir després de ser detingut al barri del Raval, Espadaler ha reiterat que "hi ha elements objectius per dubtar" d'algunes afirmacions que es feien en l'informe de la Policia Nacional. I ha insistit: "Nosaltres no podem afirmar, i ho reitero en seu parlamentària, que aquesta persona hagués rebut cops al cap propinats en el moment de la seva detenció. No estàvem en condicions d'afirmar-ho la setmana passada i no hi estem ara."

Ara bé, ha afirmat que ara l'executiu disposa de més informació que aleshores, i, en aquest sentit, ha explicat que hi ha "una transcripció absolutament errònia" de la trucada de Benítez alertant la Guàrdia Urbana. I és que, segons ha dit el conseller, va dir: "Estoy sangrando", abans que arribessin els Mossos, i s'ha transcrit amb un "se están quedando". Davant d'aquest error, ha advertit que "compte a criminalitzar i culpabilitzar, imputar i sentenciar" el cos dels Mossos d'Esquadra.

Finalment, el conseller, en resposta al diputat socialista Xavier Sabaté, ha assegurat: "La nostra és una policia democràtica i el seu respecte consisteix a, si hi ha males pràctiques, posar-les a prova, però pressuposar la bona pràctica".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut