Cruïlla que formen el carrer del Cadí i el passeig de la Peira, lloc on hi va haver l'enfrontament. (Foto: ACN)
Els fets van passar a la cruïlla del carrer del Cadí i el passeig de la Peira. (Foto: ACN)
Barcelona

Una multitud exaltada obliga deu mossos a suspendre la detenció d'un jove a Barcelona

Els agents es van retirar en veure's rodejats per un centenar de persones que els increpaven i gravaven en vídeo per una presumpta agressió a una embarassada durant el forcejament amb dos joves. La policia catalana nega qualsevol cop a la dona, que segons alguns testimonis podria presentar denúncia.

Redacció / ACNActualitzat

Els Mossos d'Esquadra es van veure obligats divendres a suspendre la detenció d'un jove que havia amenaçat els clients d'un bar amb un ganivet enmig d'una baralla multitudinària. Prop d'un centenar de persones van rodejar la desena d'agents de l'operatiu increpant-los, acusant-los de donar cops una embarassada, forcejant amb ells i gravant-los amb les càmeres de vídeo dels telèfons mòbils. La caporal responsable de l'operatiu, davant del que va considerar una amenaça clara per a la policia, va ordenar als mossos que es retiressin.

La policia catalana va rebre un avís a tres quarts de nou del vespre d'un veí del Turó de la Peira alertant-los que a l'interior d'un bar hi havia una baralla multitudinària, amb entre 25 i 30 persones implicades. Una d'elles estava amenaçant els clients amb un ganivet.

Quan la primera de les cinc patrulles va arribar al lloc dels fets, la baralla ja s'havia dissolt i el jove havia abandonat el local. Els mossos el van localitzar a l'encreuament del passeig de la Peira amb el carrer del Cadí, on hi havia una bona colla de joves congregats.

Després d'identificar-se, dos agents de paisà el van posar contra la paret i el van escorcollar sense que ell es resistís en un primer moment. Aprofitant l'aparició de la seva mare i que aquesta va agafar pel braç un dels agents, el jove va abraonar-se sobre els agents i en va fer caure un a terra. Els policies van demanar ajuda als altres vuit mossos uniformats que participaven en la recerca del sospitós.

L'enrenou va atreure una gran multitud, entre ells la germana del sospitós, visiblement embarassada, i el seu cunyat, que també va agredir els agents. Aquests van respondre amb les porres extensibles per reduir els dos joves. Va ser llavors quan la germana va començar a cridar acusant-los d'haver colpejat una dona embarassada. Els Mossos ho neguen.

Molts dels presents van treure el telèfon mòbil per filmar l'escena: "Ho estem gravant tot, perquè tothom ho pugui veure", anaven dient alguns dels veïns, segons l'atestat dels Mossos.

Davant del perill que segons els Mossos corrien els agents, la caporal va ordenar suspendre la detenció i marxar. Dos policies van ser atesos per múltiples contusions al cos.

Testimonis dels fets asseguren que l'embarassada es va sotmetre a una revisió mèdica per demostrar els cops que hauria rebut enmig de la disputa i que presentarà una denúncia contra els policies. També afirmen tenir imatges gravades de la presumpta agressió però no les han volgut fer públiques.

Anar al contingut