Imatge del moment de la detenció.
Imatge del moment de la detenció.
Barcelona

Espadaler promet mesures disciplinàries si es demostra que els Mossos van colpejar el detingut del Raval quan ja estava immobilitzat

El conseller d'Interior respon així després de saber-se el contingut d'un informe de la Policia Nacional que conclou que els Mossos van donar cinc cops de puny al cap de Juan Andrés Benítez quan ja estava immobilitzat.

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha reconegut en una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio" que l'informe de la policia espanyola sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra que va acabar amb la mort de Juan Andrés Benítez al Raval el 6 d'octubre, és un punt d'inflexió. Espadaler ha admès que si es demostra que els mossos van colpejar el detingut al cap quan aquest ja era a terra i immobilitzat estaríem davant un cas de "mala praxi". En qualsevol cas, el conseller d'Interior ha insistit que es tractaria d'un cas aïllat: "El que no volem és que els fets del Raval elevin l'anècdota a categoria".

Per aclarir aquest punt, el conseller diu que cal veure l'informe i visionar les imatges en què s'ha basat i que aleshores s'actuarà des del punt de vista disciplinari. Paral·lelament, ha dit Espadaler, també hi podria haver derivades penals i imputar aquests mossos.

D'altra banda, el titular d'Interior ha assegurat que a ell no li consta que hi hagués cap pressió als veïns per no fer públiques les imatges que van gravar sobre els fets, com asseguren alguns mitjans.

 

Anar al contingut