Imatge d'arxiu d'una de les protestes contra el peatge. (Foto: Twitter/@solidaritatcat)
Imatge d'arxiu d'una de les protestes contra el peatge. (Foto: Twitter/@solidaritatcat)
Girona

Les primeres sentències del "No vull pagar" donen la raó als conductors perquè la llei no obligava a pagar els peatges

Un jutge de Girona retira dues de les multes posades en el marc de la campanya d'insubmissió perquè en el moment en què va passar el vehicle encara no era vigent la llei que obliga a pagar els peatges. És la primera sentència sobre aquest cas.

RedaccióActualitzat

Les primeres sentències per les multes de la campanya #novullpagar són favorables als conductors insubmisos. Un jutge de Girona ha retirat dues de les multes posades en el marc de la campanya perquè en el moment en què va passar el vehicle encara no era vigent la llei que obliga a pagar els peatges.

La sentència anul·la la resolució del Servei Català del Trànsit que imposava a Roger Verdaguer, un gironí de 30 anys, un multa de 100 euros per haver infringit el reglament de circulació. Els fets van passar el 14 d'octubre del 2012 al peatge Girona Sud de l'AP-7. També queda anul·lada la multa del 4 de novembre imposada a Jordi Falgàs, coordinador de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a l'Alt Empordà, que es va negar a pagar el peatge de l'AP-7 a la sortida de Figueres Sud.

El titular del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona considera que els conductors no tenien en aquell moment l'obligació legal de pagar el peatge, una obligació que no es va establir per llei fins a finals de l'any passat.

Abans d'aquest canvi legislatiu, la llei, del 1972, establia que la concessionària de les autopistes "podrà rebre dels usuaris" un peatge. Amb la reforma del 2012, es parla del fet que la concessionària "té dret a percebre" un peatge dels usuaris de la via i que aquests últims "estaran obligats a abonar l'import del peatge"

Contra les sentències no es pot interposar cap recurs ordinari.

Anar al contingut