Madrid

Les víctimes del terrorisme consideren una "immoralitat" la derogació de la "doctrina Parot" i demanen als jutges que evitin la "sortida massiva" de presos

La Fundació de Víctimes del Terrorisme llança la petició als jutges després de reunir-se amb els ministres de Justícia i Interior el mateix dia que el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg ha enterrat la doctrina que obligava al compliment íntegre de les penes per delictes molt greus, la majoria per atemptats terroristes. L'AVT considera una "immoralitat" la derogació.

RedaccióActualitzat

La Fundació de Víctimes del Terrorisme ha demanat als jutges "altura de mires" a l'hora d'aplicar la sentència que deroga la "doctrina Parot", per evitar "la foto de la sortida massiva de presos" d'ETA. La presidenta de la Fundació, Mari Mar Blanco, ha denunciat que la sentència europa és "el cost del mal anomenat procés de pau" dut a terme durant el govern de José Luis Rodríguez Zapatero i ha argumentat que un dels jutges que han votat contra aquesta política penitenciària és José Luis López Guerra, que va ser secretari d'Estat de Justícia entre el 2004 i el 2007. "Només espero que ell i tots els que han participat en aquesta decisió no puguin dormir tranquils", ha afirmat la germana de Miguel Ángel Blanco.

L'entitat i també l'Associació de Víctimes del Terrorisme s'han reunit amb els ministres d'Interior i Justícia el mateix dia que el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg ha derogat la "doctrina Parot", que obligava al compliment íntegre de les penes per delictes molt greus, la majoria per atemptats terroristes.

Just després que es fes pública la sentència, la presidenta de l'AVT Ángeles Pedraza, ha lamentat des del seu compte a Twitter la sentència. Entre els sentiments que ha expressat en un primer moment, dolor, por i vergonya.

Pedraza ha lamentat també que "els polítics" anteposin "els assassins" a les "víctimes assassinades".

Abans de manifestar que l'alt tribunal "ha fallat a totes les víctimes del terrorisme" i recordar que condemnats com el violador de l'Eixample "quedaran lliures", la presidenta de l'AVT ha assegurat que amb la sentència ara tenen més "força" per continuar lluitant. "Mai ens rendirem", adverteix en una altra piulada.

Davant la sentència, Pedraza ha fet una crida que el govern no "acati la immoralitat i la vergonya més gran que pot patir un estat de dret".

La presidenta de l'AVT ja ha fet una crida a través del web change.org per recollir signatures en contra de la derogació d'Estrasburg.

També ha demanat suport a Twitter per a les víctimes de terrorisme amb l'etiqueta #QueremosJusticia.

El tribunal europeu ha confirmat la condemna a Espanya dictaminada l'any passat per la il·legalitat de la "doctrina Parot" en el cas de l'etarra Inés del Río, una sentència que el govern espanyol va recórrer. La decisió judicial, que no pot ser recorreguda, demana, per 16 vots a favor i un en contra, l'excarceració de Del Río, i argumenta que Espanya va vulnerar diversos articles del Conveni Europeu dels Drets Humans

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut