Barcelona

Rivera acusa CiU d'utilitzar la Sindicatura per perjudicar-los i diu que no està obligada a passar-hi comptes

Ciutadans ja va respondre a la Sindicatura a principis de mes que Tribuna Cívica "no està sotmesa al protectorat" de la Generalitat sinó que està inscrita al registre de fundacions del Ministeri d'Educació. En qualsevol cas, diu que posarà a la disposició de la Sindicatura tota la informació que se li sol·liciti. La Sindicatura ha detectat que hi ha una altra associació vinculada a C'S, Egara Civitas, amb seu a Catalunya.

RedaccióActualitzat

El partit d'Albert Rivera ha desmentit les informacions publicades en alguns mitjans que la Sindicatura de Comptes investiga Ciutadans perquè no vol entregar a l'òrgan català que fiscalitza els comptes dels partits les dades de la fundació que tenen amb seu a Madrid, Tribuna Cívica. Rivera ha acusat CiU d'utilitzar la Sindicatura per perjudicar-los en "intentar sembrar dubte on no n'hi ha". En aquesta línia, ha manifestat que "la Sindicatura de CiU té molt treball a Catalunya" i, per tant, "el convido que treballi durament amb les fundacions de CiU, que és el partit que va nomenar el síndic i altres casos". I ha afegit: "Els dic a aquestes persones, mitjans de comunicació o qui hi tingui interès que nosaltres som transparents."

Hores abans, C's ha assegurat en un comunicat que el passat 2 d'octubre ja va informar per escrit a la sindicatura que "no existeix cap associació o fundació vinculada orgànicament al partit que estigui sotmès a les obligacions que disposa l'article 4.2 de la llei 18/2010, del 7 de juny, de la Sindicatura de Comptes", que obliga a presentar la seva comptabilitat a l'ens. Al mateix temps, assegurava que l'única fundació vinculada orgànicament a Ciutadans és Tribuna Cívica, que pel seu àmbit d'actuació "no està sotmesa al protectorat de la Generalitat de Catalunya i que figura inscrita al registre de fundacions del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports del govern d'Espanya".

És més: C's afirma que a hores d'ara no ha rebut cap requeriment d'informació addicional sobre aquesta qüestió. Tot i això, assegura que, en qualsevol cas, posarà a la disposició de la Sindicatura tota la informació que li sol·liciti perquè "pugui realitzar el seu treball amb la màxima diligència i imparcialitat", si l'ens públic considera, finalment, competent per fiscalitzar els comptes d'aquesta fundació.

Ciutadans, però, considera que aquesta ofensiva és la conseqüència de l'èxit de la manifestació unionista de dissabte passat i treuen importància a la fundació. La formació ha recordat que Tribuna Cívica és una fundació d'àmbit nacional que va crear a finals del 2008 i que, des de la seva constitució, "no ha rebut cap subvenció pública ni cap donació privada". En aquest sentit, ha assegurat que l'únic ingrés que ha rebut va ser el capital aportat per Ciutadans quan es va constituir: 7.500 euros. A més, ha manifestat que la fundació no ha tingut cap activitat pròpia, excepte la seva col·laboració en l'acte "Per una escola bilingüe" organitzat per C's a Barcelona i cedir la seva imatge a les escoles de formació del partit.

Egara Civitas, una altra associació vinculada a C's

En canvi, ha negat que l'associació Egara Civitas, amb seu a Catalunya i que ha rebut 65.000 euros de fons públics sense fiscalitzar, sigui del partit, tot i que comparant registres de la Generalitat i la Sindicatura, el síndic Jaume Amat ha trobat el vincle. Segons el Síndic, aquesta associació va reclamar una subvenció i va demostrar que estava vinculada al partit de Rivera. Amat reclama ara les dades de comptabilitat d'Egara Civitas perquè no saben si té activitat econòmica o no.

Alonso assegura que van crear la fundació per tenir més projecció a la resta de l'Estat

En una entrevista a "Els matins" de TV3, el secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, ha manifestat que no van crear la fundació a Madrid per escapar-se del protectorat de la Generalitat, sinó que la van "crear amb bona voluntat de treballar" per tenir més projecció a Madrid i a la resta de l'Estat. I és que, com ha recordat, "som un partit amb àmbit d'actuació a tot "Espanya", segons els seus estatuts. Alonso també ha assegurat que, a banda de l'aportació inicial, no han rebut cap altra aportació de diners i, precisament, per aquesta manca de capacitat econòmica augura que "caldrà prendre decisions en un futur".

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut