Salt

Uns set-cents activistes de la PAH ocupen un bloc de Salt per evitar-ne el desallotjament

Persones de diversos punts de Catalunya i de la resta de l'Estat han anat fins a Salt responent a la crida de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Amb aquesta mobilització volen pressionar per evitar, aquest dimecres, el desallotjament de l'immoble, propietat de la Sareb, el "banc dolent". Per poder allotjar tothom s'ha ocupat també l'edifici annex.

RedaccióActualitzat

Més de set-centes persones, segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), han passat la nit en un bloc de Salt ocupat des de fa mig any i que és propietat de la Sareb, el "banc dolent". La mobilització pretén pressionar per evitar-ne el desallotjament, previst per a aquest dimecres. Per poder allotjar tothom s'ha ocupat també l'edifici annex, el número 93 del carrer Doctor Castany.

Persones d'arreu de Catalunya i també de la resta de l'estat han anat fins a Salt per oposar-se al desallotjament. Els participants s'han repartit per les diverses plantes de l'edifici. A més a més, s'ha organitzat un concert amb artistes com Gossos, Feliu Ventura i Amparo Sánchez.

La PAH assegura que el bloc s'ha convertit en la punta de llança de "l'emergència habitacional" que viu el país i estan convençuts que ningú els podrà fer fora. Ja avisen, però, que, si el desallotjament s'acaba fent, ocuparan altres pisos buits per reallotjar famílies.

L'ordre judicial dictada per l'Audiència de Girona fixa el desallotjament per a les nou del matí, però la PAH anuncia fermesa per evitar-lo. Fins ara, cap dels intents de la PAH per evitar el desallotjament ha prosperat. La PAH de Girona ha agraït el suport de tothom que s'ha "bolcat" amb els ocupants del bloc de Salt i espera que dimecres al matí comptin amb el suport de "moltes persones més".

"El bloc de Salt és la punta de llança de la lluita de la PAH, el defensarem fins al final", ha afirmat el membre de la PAH Guillem Domingo. Si finalment el desallotjament es porta a terme, la PAH ja ha avançat que ocuparan altres pisos buits per reallotjar les famílies. "Mireu al vostre voltant, hi ha un piló de pisos buits. Mentre hi hagi famílies sense habitatge, ocuparem pisos", ha conclòs Domingo. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut