Imatge d'arxiu del líder de Reagrupament, Joan Carretero. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu del líder de Reagrupament, Joan Carretero. (Foto: ACN)
Barcelona

CDC s'associa amb Reagrupament per concórrer junts a les eleccions

​La direcció de Convergència ha explicat que l'acord amb Reagrupament no afecta la Federació, per això no ho han consensuat amb Unió, tot i que se'ls informarà, han dit. Tècnicament, Reagrupament serà una entitat associada a Convergència Democràtica i participarà en els òrgans de direcció però sense vot.

RedaccióActualitzat
L'executiva de Convergència Democràtica ha aprovat associar-se amb Reagrupament, el partit de l'exdirigent d'Esquerra Joan Carretero, per presentar-se junts a les eleccions. De moment s'ha pactat un esborrany en què les dues forces polítiques reconeixen la voluntat mútua de portar Catalunya cap a la independència.

La direcció de Convergència ha explicat que l'acord amb Reagrupament no afecta la Federació, per això no ho han consensuat amb Unió, tot i que se'ls informarà, han dit. Tècnicament, Reagrupament serà una entitat associada a Convergència Democràtica i participarà en els òrgans de direcció però sense vot.

Eixamplar la papereta electoral de cara a les europees

Les eleccions més properes seran durant la primavera de l'any vinent amb l'elecció dels representants al Parlament Europeu. En aquests comicis ja fa temps que CDC planteja eixamplar la seva papereta electoral a altres formacions o entitats i, aquest dilluns ho ha aprovat. CDC ha apostat per una llista unitària de partits i entitats de la societat civil favorables a la consulta d'autodeterminació per a les eleccions europees que podria estar encapçalada per un candidat independent.

Al Comitè Executiu Nacional de CDC els dirigents del partit han reafirmat la seva voluntat d'impulsar aquest projecte, que desperta recels en el seu soci de federació, Unió, partidari de concórrer a les europees com en anteriors ocasions (CiU més PNB).

En la conferència de premsa posterior a la reunió de l'executiva de CDC, el vicesecretari general de Coordinació Institucional del partit, Lluís Corominas, ha explicat, sense detallar terminis, que treballen en una candidatura per a les eleccions europees de maig que "vagi més enllà" dels partits, sumi entitats favorables al procés i que, a més, pugui estar liderada per un independent de consens.
Anar al contingut