Madrid

Camacho aposta des de Madrid per una "revisió profunda" del model de finançament dins la LOFCA

La líder del Partit Popular Català ha presentat davant la direcció popular el seu pla alternatiu al que considera el desafiament sobiranista d'Artur Mas. Camacho reclama que hi hagi límits a la solidaritat amb la resta de comunitats, com ja passa als lands alemanys, i que Catalunya, un cop feta la seva contribució, no perdi posicions en el rànquing.

RedaccióActualitzat
La presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha presentat davant la direcció del PP estatal la seva proposta per millorar l'encaix Catalunya-Espanya, una proposta que presenta en un moment que ha qualificat d'"històric" i que passa per una "revisió profunda" del model de finançament autonòmic: un model específic per a Catalunya, modificant tot allò que no funcioni, però sempre dins la LOFCA. "El Partit Popular ha de ser qui doni una solució i una alternativa enfront d'aquells que volen trencar Espanya", ha assegurat.

Sánchez-Camacho ha subratllat que els governs espanyols no han prestat prou atenció a Catalunya, per exemple amb més inversió en infraestructures com el Corredor Mediterrani, i que ara és l'hora de buscar solucions i alternatives. "No podem estar sense fer res", ha advertit. La seva intenció és "obrir una nova etapa", tot i que sense "trencar la caixa comuna".

Camacho reclama que hi hagi límits a la solidaritat amb la resta de comunitats, com ja passa als lands alemanys, i que Catalunya, un cop feta la seva contribució, no perdi posicions en el rànquing, el que s'anomena principi d'ordinalitat. Considera que no pot ser que comunitats que reben diners puguin abaixar impostos mentre que Catalunya es veu obligada a mantenir una càrrega fiscal de les més altes.

També reclama que les ajudes a les comunitats autonòmiques siguin finalistes, com passa a la Unió Europea. Ha descartat, però, el concert basc, perquè, segons ha assegurat, la contribució de Catalunya al PIB espanyol és massa important. Sánchez-Camacho també ha remarcat que el seu partit ha d'"explicar les mentides en les quals es basa el desafiament independentista", i ha reconegut que haurà de fer "una pedagogia important" entre els barons populars per convence'ls.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut