Manel Prat, en una imatge d'arxiu al Parlament. (Foto: EFE)
Prat fa front a les peticions de dimissió de l'oposició. (Foto: EFE)
Parlament de Catalunya

El director dels Mossos avisa que no pot "garantir" que no hi hagi una nova versió sobre el "cas Quintana"

El director dels Mossos d'Esquadra ha comparegut aquest dimarts a la comissió creada al Parlament per estudiar l'ús de pilotes de goma per part dels agents antiavalots, i ha reconegut que "hi ha hagut versions contradictòries" sobre el "cas Quintana". Al Parlament, Prat s'ha trobat per primera vegada amb Quintana: el director dels Mossos li ha dirigit un concís "Ho sento molt", a la qual cosa Quintana ha respost "Més ho sento jo".

RedaccióActualitzat
El director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha assegurat que la conselleria d'Interior no ha amagat mai informació sobre el cas d'Esther Quintana, però ha avisat que no pot garantir que no doni una nova versió sobre el succeït, després de quatre explicacions diferents sobre els fets.

Prat ha comparegut aquest dimarts a la comissió creada al Parlament per estudiar l'ús de pilotes de goma per part dels agents antiavalots, on ha reconegut que "hi ha hagut versions contradictòries", un fet que ha atribuït a "les vicissituds d'una investigació". El director dels Mossos, però, no ha pogut assegurar que la quarta versió d'Interior "sigui l'última" i ha obert la porta a noves proves: "podria aparèixer un nou vídeo", ha apuntat.

Els grups de PSC, PP, ICV-EUiA, Ciutadans i la CUP han demanat la dimissió de Prat per les diferents versions que la conselleria ha ofert sobre l'incident. Per la seva banda, ERC s'ha limitat a demanar que s'assumeixin responsabilitats polítiques per aquest cas.

Disculpa a Esther Quintana

Entre el públic que ha assistit a la compareixença de Prat hi havia Esther Quintana, la dona que va perdre un ull presumptament a causa de l'impacte d'una pilota de goma en la manifestació per la vaga general del passat 14 de novembre. Quintana, que sempre ha lamentat no haver rebut una disculpa d'Interior, ha tingut ocasió de veure's en persona per primera vegada amb el director de la policia catalana. En trobar-se, Prat li ha dirigit un concís "ho sento molt", a la qual cosa Quintana ha respost "més ho sento jo".

Segons fonts d'Interior, Prat i Quintana han mantingut una reunió en el despatx del conseller d'Interior, Ramon Esapdaler, durant uns deu minuts, abans de la compareixença. En aquesta reunió també hi ha estat present l'advocada de Quintana, Laia Serra. Prat ha insistit que ell és el primer interessat a aclarir el que va succeir-li a Quintana i s'ha reafirmat en l'argument d'Interior que, en tota la jornada de vaga, no es va autoritzar disparar ni una sola pilota de goma.
Anar al contingut