Santiago de Compostel·la

El jutge decreta l'ingrés a presó sense fiança per als pares de la nena trobada morta a Galícia

Presó comunicada i sense fiança per al pare i la mare de la nena morta a Santiago de Compostel·la. Ho ha decretat el jutge després de prendre'ls declaració. Els imputa un delicte d'homicidi que podria ser modificat per assassinat, depenent dels resultats toxicològics. La mare ha declarat durant tres hores davant del jutge. Posteriorment ho ha fet el pare. I tot seguit els advocats respectius han renunciat a defensar-los.

RedaccióActualitzat
Presó comunicada i sense fiança per al pare i la mare d'Asunta Basterra, la nena morta a Santiago de Compostel·la. Ho ha decretat el jutge després de prendre'ls declaració. Els imputa un delicte d'homicidi que podria ser modificat per assassinat, depenent dels resultats toxicològics. La mare, Rosario Porto, ha declarat durant tres hores davant del jutge. Posteriorment ho ha fet el pare. I tot seguit els advocats respectius han renunciat a defensar-los. L'advocat del pare ha apel·lat motius tècnics, afegint que és millor que el defensi un especialista en temes penals.  Fonts judicials han indicat que tots dos han negat ser els autors de la mort de la menor. D'altra banda, la Guàrdia Civil ha confirmat que la corda que es va trobar al costat del cos de la menor és del mateix cabdell que hi havia a la segona residència de la mare.

Rosario Porto ha arribat a les 8.10 del matí als jutjats en un cotxe policial escortada per dos vehicles, un d'ells de la Guàrdia Civil, i ha entrat directament al garatge dels jutjats. Les càmeres de televisió, però, han pogut captar unes imatges de Porto a través d'una finestra d'un despatx del tercer pis en què la mare d'Asunta apareixia parlant amb el jutge. Quan se n'ha adonat, han corregut les cortines. La mare de la víctima, per a qui el jutge ha ordenat ingrés a presó comunicada i sense fiança pels mateixos delictes que el pare, ingressarà a la presó Teixeró, de la Corunya.

La Guàrdia Civil també ha acordonat la zona en una jornada en què també ha passat a disposició judicial el pare de la menor, que, com la mare, està detingut per la mort de la nena.

El testament no seria el mòbil

La hipòtesi que el mòbil del crim estava relacionat amb una herència que els avis havien deixat a la seva néta s'ha descartat perquè l'anàlisi del testament revela que la nena no és l'hereva dels seus avis. Segons indiquen fonts de la investigació, l'avi matern va fer testament abans que la nena fos adoptada, i el document no va ser modificat després. Tot i això, els pares -que estaven separats- tenien moltes dificultats econòmiques i, per tant, es manté que això pugui tenir-hi relació, tot i que, de moment, el mòbil del crim no és prou clar.

El que sí que ha quedat confirmat és que la menor va morir per asfíxia i que abans la van sedar amb algun medicament. Aquest dijous es van escorcollar una vegada més les cases del pare i la mare per mirar de trobar-hi noves proves i no es descarten més detencions. Un cop determinat com va morir, cal esbrinar com i qui va traslladar el cadàver, ja que la nena no va perdre la vida al lloc on va aparèixer el cos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut